Overvallers op van den Tweel Supermarkt voor de rechter

PERSBERICHT OM BES
Donderdag 17 oktober 2019
Overvallers op van den Tweel Supermarkt voor de rechter
“Het is 20 mei 2019, 11 uur in de ochtend. Een redelijk gevulde parkeerplaats bij Van den Tweel, moeders met jonge kinderen die boodschappen komen doen, medewerkers van de supermarkt. Allemaal mensen die direct dan wel indirect getuige zijn van een gewapende overval op een beveiliger van een geldtransport.
Of het nu gaat om een overval op een winkelier, een straatroof of een roofoverval bij mensen thuis, het effect op het slachtoffer en de omstanders is groot. Vaak zet de overval iemands leven emotioneel voor langere tijd op z’n kop.  De buit? Ruim USD 83.000! Niet zomaar een buit. Nee, het moest een overval worden bij een bedrijf waar meer dan USD 90.000 te halen is. Het lijkt wel een film met een script”, zo begint de officier van justitie haar pleidooi vandaag, donderdag 17 oktober 2019 in de rechtbank op Bonaire tegen de 4 verdachten (S.M., A.D., M.S. en L.M.) van het gewapende overval. De ontnemingsvordering tegen de verdachten om het gestolen geld terug te betalen werd ook vandaag behandeld.
Volgens de officier van justitie was de overval goed geregisseerd. Ieder van de verdachten had een duidelijke rol. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen de verdachten gevangenisstraffen geëist tussen de 2 en 7 jaar en terug te betalen bedragen variërend van US$ 10.000,- tot US$ 36.000,-.
Tegen een vijfde persoon (W.S.) is 24 maanden geëist waarvan 6 voorwaardelijk en een proeftijd van 3 jaar voor het verbergen van de buit van de overval en het op naam zetten van een auto voor één van de overvallers. Dit kwalificeert als witwassen. Daarnaast heeft hij twee vuurwapens samen met S.M. voorhanden gehad.
De rechter zal op 7 november 2019 om 13.45 uur uitspraak doen.
Einde persbericht

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: