Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot woensdagmiddag 12:00 uur, 6 november 2019.

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot woensdagmiddag 12:00 uur, 6 november 2019.

Opgesteld op: dinsdag 05 november 2019, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

Weer: Licht tot half bewolkt met vooral woensdagochtend kans op een plaatselijke bui.

De verwachte maximumtemperatuur zal 32 ̊C en de minimumtemperatuur zal 26 ̊C zijn.
Zonsopgang is om 06:30 uur en zonsondergang om 18:09 uur.

Wind: Uit oostelijke richting en matig; windkracht 3 tot 4 (12 tot 30 km/uur, 7 tot 16 knopen). Af en toe vrij krachtig in uitschieters; windkracht 5 (31 tot 39 km/uur, 17 tot 21 knopen).

Weeroverzicht: De vochtigheid blijft in de komende 24 uur voldoende voor de ontwikkeling van een plaatselijke bui van korte duur. De voorzorgsmededeling voor ruwe zee is inmiddels opgeheven.

Zee condities: Vrij rustig met golfhoogtes van 1 tot 1.5 meter (3 tot 5 voet).

Significante tropische weersystemen: Geen.

Bijzondere verschijnselen: De Verenigde Naties heeft 5 November aangewezen als  “World Tsunami Awareness day”. Op deze dag wordt aandacht besteed aan hetminimaliseren van rampschade veroorzaakt door tsunamis aan kritische infrastructuur en het ontwrichten van basisvoorzieningen (natuurlijk ook mensenlevens). Meer dan 700 millioen mensen wonen in laaggelegen kustgebieden of kleine eiland staten die bloot staan aan extreme noodsituaties op zeeniveau waaronder tsunami’s (vloedgolven). Door te investeren in robuuste en veerkrachtige infrastructuur, vroegtijdige vloedwaaschuwingssystemen en opleidingen, kunnen mensenlevens en hun bezittingen worden bespaart van tsunami dreigingen. Vandaag sluit de Meteorologische dienst van Curaçao zich aan bij dit evenement ( 5 November) door een video te lanceren voor wat betreft de Tsunami-dreiging. Voor meer informatie en een brochure over het bewustzijn van de “Tsunami dreiging” kunt u onze website (“publication sector”) raadplegen. https://www.meteo.cw.

Vooruitzichten tot donderdagmiddag: Half bewolkt met kans op iets meer bewolking dat kan leiden tot een plaatselijke bui.

Meteoroloog: Statia.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: