Diálogo ta sigui tokante migrashon for di Venezuela

Diálogo ta sigui tokante migrashon for di Venezuela

Geplaatst op 21 November 2019 dor di Ministerio Asuntunan General i Promé Minister

WILLEMSTAD – Riba 18 novèmber un delegashon kombiná di e Organisashon di Refugiado di Nashonnan Uní (UNHCR) i e Organisashon Internashonal pa Migrashon (IOM), a bishitá Promé Minister Rhuggenaath i Minister Girigorie di Hustisia. Meta di e bishita tabata pa kontinuá ku e kombersashonnan tokante di e.o. e akshon riba fluho di migrashon i pa sigui traha riba e relashon mutuo.

E organisashonnan a primintí atrobe pa sostené gobièrnu di forma ku por yega na un solushon pa e problema kompleho di e krísis Venezolano pa Kòrsou. Ademas, nan a enfatisá e importansia di e aserkamentu regional komun i interkambio di informashon.

Tantu Chiara Cardoletti, representante regional interino di Nashonnan Uní i área di Karibe pa UNHCR komo Robert Natielo, kordinadó regional pa área di Karibe di IOM, a gradisí e ministernan pa e bon koperashon aktual i a ekspresá e deseo di por kontinuá esaki.

 


Voortzetting dialoog over migratiestroom vanuit Venezuela

Geplaatst op 21 November 2019 di door Ministerie van Algemene Zaken en Minister President

WILLEMSTAD – Een gecombineerde delegatie van de VN Vluchtelingenorganisatie (UNHCR) en de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) hebben op maandag 18 november een bezoek gebracht aan Minister President, dhr. Eugene Rhuggenaath en de Minister van Justitie, dhr. Quincy Girigorie. Het doel van het bezoek was om reeds gestarte besprekingen over onder andere de response op migratiestromen voort te zetten en de onderlinge relatie verder op te bouwen.

De organisaties hebben wederom toegezegd de regering te ondersteunen in het zoeken naar oplossingen voor de complexe problematiek die de Venezolaanse crisis voor Curaçao met zich mee brengt. Verder werd het belang van een gezamenlijke regionale aanpak en data uitwisseling onderstreept.

Zowel Chiara Cardoletti, waarnemend regionaal vertegenwoordiger van de Verenigde Staten en het Caribisch gebied voor UNHCR, als Robert Natielo, regionaal coördinator voor het Caribisch gebied van de IOM, bedankten de ministers voor de huidige goede samenwerking en spraken de wens uit dit voort te zetten.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: