Gezamenlijk persbericht van het Korps Politie Caribisch Nederland en het Openbaar Ministerie BES

Di 21 te ku 27 di òktober i di 28 di òktober te ku 3 di novèmber, a tene un kampaña kaminda por a entregá arma (di kandela) respektivamente na Saba i Sint Eustatius i na Boneiru. Durante e kampaña, habitantenan ku tabatin un arma (di kandela) den nan poseshon, por a entregá esaki. Durante di e akshon aki a entregá 1 arma di kandela na Saba i 2 na Boneiru. Tantu Kuerpo Polisial Hulanda Karibense komo Ministerio Públiko ta hopi satisfecho ku e kantidat di arma entregá. Minimalisashon di arma (di kandela ) ilegal ta na interes di un i tur.  Si despues di e akshon topa ku arma di kandela, lo persiguí esun ku tin e penalmente.

Tambe vários skol na Hulanda Karibense a partisipá na un kompetensia pa ilustrá kon un isla sin arma di kandela lo ta. Lo anunsiá e ganadónan djaluna 25 di novèmber via nos página di Facebook ‘Wapens weg’.

 

________________________________________________________________

During the period from October 21st to the 27th and October 28th to  November 3rd, a campaign to hand in (fire) weapons was held respectively on Saba and Sint Eustatius and on Bonaire. During the campaign, citizens who were in possession of firearms, were able to hand them in. During this campaign, 1 firearm was returned on Saba and 2 on Bonaire. Both the Caribbean Netherlands Police Force and the Public Prosecutors Office are very satisfied with the number of weapons handed in. Reducing the illegal possession of (fire)weapons is in the interest of everyone. If firearms are found after the campaign, the holder will be prosecuted.

Also, various schools in the Dutch Caribbean participated in the competition to illustrate what an island without firearms will look like. The winners of this competition will be announced on Monday, November 25th  on our Facebook page ‘Wapens weg’. 

 

________________________________________________________________

Van 21 tot en met 27 oktober en van 28 oktober tot en met 3 november werd er respectievelijk op Saba en Sint Eustatius en op Bonaire, een inleveractie van (vuur)wapens gehouden. Tijdens de campagne konden burgers die in het bezit waren van vuurwapens deze inleveren. Tijdens de actie is er op Saba 1 vuurwapen ingeleverd en op Bonaire 2.  Zowel het Korps Politie Caribisch Nederland als het Openbaar Ministerie zijn zeer tevreden over het aantal ingeleverde wapens. Het terugdringen van illegaal (vuur)wapenbezit is in het belang van een ieder.  Mochten er na de actie nog vuurwapens aangetroffen worden zal de houder wel strafrechtelijk vervolgd worden. 

Ook hebben diverse scholen in Caribisch Nederland deelgenomen aan een wedstrijd om te illustreren hoe een eiland zonder vuurwapens er uit zal zien. De winnaars van deze wedstrijd zullen op maandag 25 november bekend gemaakt worden via onze Facebook pagina ‘ Wapens weg’.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: