Verbeurd verklaarde boot vernietigd – de boot was gebruikt om drugs en munitie te transporteren

Verbeurd verklaarde boot vernietigd
– de boot was gebruikt om drugs en munitie te transporteren

Het Gerecht in Eerste Aanleg op Bonaire heeft op 15 augustus vier mannen veroordeeld voor het invoeren van 12,7 kilogram marihuana en het voorhanden hebben van 200 patronen. De drugs en de munitie bleken afkomstig te zijn uit Venezuela en werden per boot aangevoerd. Twee van de mannen zijn afkomstig van Bonaire evenals de gebruikte boot. De andere twee mannen kwamen uit Venezuela. Door de Kustwacht werd contact gezocht met de Koninklijke Marechaussee op Bonaire. In samenwerking met de Douane werden drie van de mannen in de mangrove aangetroffen. De kapitein van de boot werd later aangehouden. De boot werd in beslag genomen.

De vier mannen werden veroordeeld tot gevangenisstraffen van 2 jaar. Een deel daarvan, 6 maanden, werd voorwaardelijk opgelegd met een proeftijd van drie jaar. Ook in hoger beroep heeft het Gerecht, op vordering van het Openbaar Ministerie op 28 november 2019 de verbeurdverklaring uitgesproken van de boot. De boot en zijn kapitein zijn onmisbare en dus belangrijke schakels voor de invoer van verboden goederen en illegale vreemdelingen. De verbeurdverklaring van de boot, een extra straf aan het adres van de kapitein is vanuit dat oogpunt dan ook goed te verdedigen.
De boot is vandaag vernietigd. Laat dit dan ook een waarschuwing aan booteigenaren zijn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: