Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot zaterdagmiddag 12:00 uur, 11 januari 2020.

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot zaterdagmiddag 12:00 uur, 11 januari 2020.

Opgesteld op: vrijdag 10 januari 2020, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

CODE GEEL: VOORZORGSMEDEDELING VOOR RUWE ZEE.

Weer: Half tot af en toe zwaar bewolkt met enkele plaatselijke buien van korte duur en winderig.

De verwachte maximumtemperatuur zal 31 ̊C en de minimumtemperatuur zal 24 ̊C zijn.
Zonsopgang is om 06:59 uur en zonsondergang om 18:27 uur.

Wind: Oostelijk en matig tot vrij krachtig; windkracht 4 tot 5 (20 tot 39 km/uur, 7 tot 16 knopen). Voornamelijk in en nabij buien, af en toe krachtig tot hard in uitschieters; windkracht 6 tot 7 (40 tot 61 km/uur, 22 tot 33 knopen).

Weeroverzicht: Van tijd tot tijd zal gedurende de komende 24 uur meer bewolking over onze regio trekken, met enkele buien op de meeste plaatsen van Curaçao. Verder zal de wind vrij krachtig tot krachtig zijn en als gevolg hiervan zullen de zee condities vrij ruw zijn, waardoor de code geel van toepassing is.
Gedurende de afgelopen 24 uur trokken enige buien over ons eiland. De regenhoeveelheden, die vanochtend om 8 uur op Curaçao gemeten werden, zijn als volgt: Seru Kokori, 3,0 mm, Spaanse Water, 2,6 mm, Seinpost, 0,8 mm. Van Engelen, 13,9 mm, Onverwacht, 5,6 mm, Steenrijk, 4,8 mm, Santa Maria, 7,6 mm, Seru Mahuma, 8,2 mm, Hato, 9,6 mm, Sumbu, 9,5 mm, Soto, 11,4 mm en Savonet, 4,0 mm,

Zee condities: Matig tot vrij ruw met golfhoogtes van 1.5 tot 2.5 meter (4 tot 8 voet). De hoogste golfslag vindt plaats vlak ten oosten en ten noorden van ons eiland. Opvarenden van kleine boten en zwemmers moeten hiermee rekening houden.

Bijzondere verschijnselen: Geen

Vooruitzichten tot Half bewolkt met kans op een plaatselijke bui. Verder zal de wind nog vrij krachtig zijn.

Meteoroloog: Rombley.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: