Junior Davis Cup

Vandaag is het jongens U16 jeugdtennisteam van Curaçao vertrokken om deel te nemen aan de kwalificatie ronde van de Junior Davis Cup in El Salvador.  Het team dat Curacao gaat representeren in dit mondiale toernooi voor spelers van 16 jaar en jonger bestaat uit Jose Carlos Andrade, Aldair Correia Marques en Nicholas de Haseth en zij worden vergezeld door de coach Razul Winklaar.
Aan het kwalificatie toernooi, dat plaats vindt van 2 t/m 7 februarie in San Salvador, doen in totaal 16 landen uit de  COTECC regio (Caribisch gebied en Midden-Amerika) mee. De winnaar van het toernooi plaatst zich voor de volgende ronde waarin ze het op zullen moeten nemen tegen Canada, Mexico en de Verenigde Staten om te strijden voor 2 plekken in de wereld finale. Iedere landenwedstrijd tijdens het toernooi bestaat uit twee enkel spelen en een dubbelspel.
De Junior Davis Cup wordt al gespeeld sinds 1985 en wordt door velen gezien als dé plek waar men een glimp op kan vangen van de de tennissterren van de toekomst. Ook Djokovic, Federer en Nadal speelden op zestien jarige leeftijd voor hun land in dit toernooi en Nadal won in 2002 zelfs de titel met het team van Spanje.
Wij wensen onze spelers van Curaçao dan ook heel veel succes met deze geweldige uitdaging.
Awe a sali pa El Salvador e tim maskulino di Kòrsou di hobenan tenista U16 pa partisipá na e promé ronda di Junior Davis Cup. E tim ku ta bai representá Kòrsou na e torneo mundial pa hungadonan di 16 aña i ménos ta forma pa  Jose Carlos Andrade, Aldair Correia Marques i Nicholas de Haseth kompañá pa e coach Razul Winklaar.
 
Na e wega di kualifikashon, ku lo tuma lugá di 4 te ku 9 di febrüari próksimo, lo partisipá un total di 18 pais den region di COTECC (region di Caribe i Centro America). E ganadó di e torneo lo posishoná su mes pa e siguiente ronda den kual nan lo mester sali kontra Canada, Mexico i Estadonan Uni pa bringa pa e dos puestonan den e final mundial. Kada kompetensia di pais lo konsistí di dos wega singular i unu dòbel.
 
E torneo Junior Davis Cup ta wòrdu hunga for di ana 1985 i ta wòrdu mira pa hopi komo e lugá kaminda por haña un promé bista di futuro streanan di tènis. Tambe Djokovic, Federer i Nadal a hunga e torneo aki dia nan ta tin 16 ana pa nan pais i asta Nadal a gana e título huntu ku e tim di Espana.
 
Nos ta desea nos hungadonan hopi exito den e torneo aki.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: