Notisia di polis di djárason promé di sèptèmber te ku djárason 8 di sèptèmber 2021/Politieberichten van woensdag 1 september tot en met woensdag 8 september 2021

 


Notisia di polis di djárason promé di sèptèmber te ku djárason 8 di sèptèmber 2021

 

Ladronisia for di outo

Riba djamars 7 di sèptèmber a drenta keho di ladronisia for di den un outo ku tabata stashoná na e sitio di sambuyá Weber’s Joy. Entre 10.55 or i 11.55 or di mainta deskonosínan a destruí e winshil di patras  ku un piedra i a bai ku un tas ku kontenido i un telefòn. E outo tabata na lòk. Ta investigando e kaso.

 

Kandela den kònteiner

Riba djaluna 6 di sèptèmber sentral di polis a risibí notifikashon tokante un kònteiner situá na un sitio di konstrukshon na Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot na altura di e rotònde,ku tabata saka huma. Na yegada di patruya i brantwer a resultá ku tabata trata di un instalashon di èrko ku a pega kandela. Brantwer a paga e kandela. No tabatin herido.

 

Aksidente entre outo i bròmer

Riba djaluna 6 di sèptèmber, alrededor di 7.45 or di anochi, un aksidente entre un outo i un bròmer a tuma lugá riba Kaya Nikiboko Nort. Ambulans a transportá shofùr di e bròmer pa hospital pa tratamentu médiko. A konfiská e bròmer komo ku e no tabatin plachi di number ni lus. 

 

Atrako den kas na Republiek

Riba djaluna 6 di sèptèmber alrededor di 10.30 or di anochi algun deskonosí a drenta un kas na Republiek i a atraká un dama di edat. E sospechosonan a bai ku entre otro outo i a algun poseshon di e dama. Alrededor di 3.25 or di mardugá riba djamars 7 di sèptèmber, a detené un hòmber di inisial I.B.V.P. di 21 aña di edat den e kaso aki. Mas den oranan di tramèrdia a detené un di dos sospechoso. Ta trata di un hòmber di inisial T.A.G.D. di 25 aña di edat. Investigashon den e kaso ta andando i no ta ekskluí ku lo bai tin mas detenshon.

 

Ladronisia na Alta Mira Unjo

Riba djaluna 6 di sèptèmber entre 11.45 or di mainta i 12.50 or di mèrdia, deskonosínan a bai ku dos tas ku entre otro un iPhone , pòtmòninan ku vários tarheta di banko, un kámara i sèn kèsh for di den e outo. E outo tabata stashoná na e sitio turístiko Alta Mira Unjo na Rincon i no tabata na lòk. Ta investigando e kaso.

 

Aksidente riba Kaya Nikiboko Nort

Den oranan di mainta riba djaluna 6 di sèptèmber, un aksidente entre un pikòp i un bròmer a tuma lugá riba Kaya Nikiboko Nort. Shofùr di e pikòp ke a bai pasa un grupo di bròmer i baha i subi kaminda bek dor di kua un bròmer a bai dal den e lus patras na banda robes di e pikòp ku komo konsekuensia ku e shofùr a kai. Personal di ambulans a trata e shofùr di e bròmer na e sitio mes i en mester a bai hospital.

 

Entrada hudisial

Riba djabièrnè 3 di sèptèmber un entrada hudisial a tuma lugá den un kas situá na Kaya Linda. E entrada hudisial tabata den kuadro di violashon di Lei di Opio BES. Durante di e entrada hudisial a konfiská un saku ku probablemente mariwana komo kontenido.  

 

Outo a bòltu

Riba djadumingu 5 di sèptèmber, pa  motibu deskonosí un outo a bòltu an Kaya Tanki Maraka durante kua a ranka 6 staka i mas o ménos 7 meter di waya di kura bai kuné. Personal di ambulans a trata e shofùr na e sitio mes i su situashon tabata stabil.

 

‘Hit & Run’

Den oranan di mardugá riba djadumingu 5 di sèptèmber shofùr di un pikòp a okashoná un aksidente riba Kaya Korona despues di kua el a kore bai. Shofùr di e outo enbolbí den e aksidente a sigui e pikòp i na mes momentu su pareha a informá polis. A topa ku shofùr di e pikòp riba un sitio di stashoná situá na Kaya Prensès Marie kaminda a lag’e hasi un ‘blaastest’. A konsekuensia di e resultado di e tèst a bai kuné warda di polis pa hasi un análisis di rosea. Despues di e análisis di rosea e shofùr a haña un prosèsferbal pa manehá bou di influensia i a haña prohibishon pa manehá pa 4 ora. A warda e yabi di e pikòp i por a buska esaki  na warda di polis despues  di mustra un reibeweis i prueba di seguro bálido.

 

A detené hòmber burachi

Alrededor di 6 or di atardi a detené un hòmber di inisial R.A.J.B. di 52 aña di edat riba Kaya J.N.E. Craane en konekshon ku buracheria públiko. E tabata kore zeilu riba un skuter. Despues di a lag’e klara pa 6 ora e por a bai kas ku un prosèsferbal pa manehá bou di influensia.

 

Outo ta kore dal den outo stashoná

Riba djasabra 4 di sèptèmber sentral di polis a haña notifikashon ku, pa motibu deskonosí, un outo a kore dal den un outo ku tabata stashoná na Kaya Bamba. Ambulans a atendé ku e tres okupantenan na e sitio mes despues di kua nan por a bai kas.

 

Detenshon

Alrededor di 2.50 or di mardugá riba djasabra 4 di sèptèmber a detené un hòmber di inisial J.R. di 18 aña di edat den Centrumgebied, en konekshon ku insultá di un ámtenar den funshon.

 

Outo ta kore riba ‘fietspad’

Den kurso di siman tras di lomba a señalá un outo ku tabata koriendo riba e fietspad na e kaya  ku ta kondusí na Skol Amplio Papa Cornes, pa no mester a pasa riba e drèmpelnan riba e kaya kompletamente nobo. Esaki ta okashoná un situashon peligroso pa baiskelnan ku ta biniendo for di direkshon kontrali ku inosentemente ta bira bògt. Prevení situashonnan peligroso sin nodi i kontribuí  na un tráfiko seif.

 

Bo a mira algu sospechoso? Yama 717 8000 òf e liña di tep anónimo 717 7251.

 

 

Politieberichten van woensdag 1 september tot en met woensdag 8 september 2021

 

Diefstal vanuit auto

Op dinsdag 7 september werd aangifte gedaan van diefstal vanuit een auto die bij de duik plek Weber’s Joy geparkeerd stond. Tussen 10.55 uur en 11.55 uur hebben onbekenden de achterruit van de auto met een steen ingeslagen en hebben een tas met inhoud en een telefoon meegenomen. De auto was op slot. De zaak wordt onderzocht. 

 

Brand in container

Op maandag 6 september kreeg de politiecentrale melding over een container bij een bouwlocatie aan de Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot ter hoogte, waaruit rook kwam. Bij de aankomst van de patrouille en de brandweer bleek dat er een airco installatie in brand was gevlogen. De brandweer bluste de brand. Er raakte niemand gewond.

 

Aanrijding tussen auto en brommer

Op maandag 6 september, omstreeks 19.45 uur vond een aanrijding tussen een auto en een brommer plaats op de Kaya Nikiboko Noord. De bestuurder van de brommer werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. De brommer werd in beslag genomen omdat het niet voorzien was van verlichting en een kentekenplaat. 

 

Atrako in woning in Republiek

Op maandag 6 september omstreeks 22.30 uur zijn enkele onbekenden een woning in Republiek binnengedrongen en beroofden een dame van hogere leeftijd. De verdachten hebben onder andere de auto en enkele bezittingen van het slachtoffer meegenomen. Omstreeks 03.25 uur op dinsdag 7 september, werd een 21-jarige verdachte met initialen I.B.V.P. aangehouden in deze zaak. In de middaguren werd een tweede verdachte aangehouden. Het betreft een man met initialen T.A.G.D. van 25 jaar. De zaak is in onderzoek. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

 

Diefstal bij Alta Mira Unjo

Op maandag 6 september tussen 11.45 uur en 12.50 uur hebben onbekenden twee tassen met onder andere een iPhone, portemonnees met verschillende bankpasjes, een fototoestel en contant geld meegenomen vanuit een auto. De auto stond geparkeerd bij de toeristische plaats Alta Mira Unjo in Rincon en was niet op slot. De zaak word onderzocht.

 

Aanrijding op de Kaya Nikiboko Noord

In de ochtenduren op maandag 6 september vond een aanrijding tussen een pick-up en een brommer plaats op de Kaya Nikiboko Noord. De bestuurder van de auto wilde een groep brommers inhalen en reed met een boog  van de weg af en weer op waardoor een brommer tegen het linker achterlicht van de pick-up botste en de bestuurder viel. De bestuurder werd ter plekke door het ambulance personeel behandeld en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

 

Huiszoeking

Op vrijdag 3 september vond in de vroege ochtenduren een huiszoeking plaats in een woning aan de Kaya Linda. De huiszoeking was in het kader van het overtreden van de Opiumwet. Tijdens een huiszoeking werd een klein zakje met vermoedelijk marihuana in beslag genomen.

 

Auto over de kop

Op zondag 5 september ging een auto om onbekende oorzaak over de kop op de Kaya Tanki Maraka, waarbij 6 heipalen en ongeveer 7 meter afrastering werd vernield. De bestuurder werd ter plekke door het ambulancepersoneel behandeld en was stabiel.

 

Hit & Run

In de nachtelijke uren op zondag 5 september heeft de bestuurder van een pick-up een aanrijding op de Kaya Korona veroorzaakt en reed hierna door. De bestuurder van de aangereden auto volgde de pick-up terwijl de politie door zijn vriendin werd ingelicht. Op een parkeerplaats aan de Kaya Prinses Marie werd de bestuurder van de pick-up  aangetroffen waar hij aan een blaastest werd onderworpen. Als gevolg van het resultaat werd hij naar het bureau meegenomen voor een ademanalyse. Na de ademanalyse kreeg de bestuurder een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en kreeg hij een rijverbod van 4 uur. De sleutel van de pick-up werd in bewaring genomen en kan nadat een geldige rijbewijs en verzekeringsbewijs getoond  worden, opgehaald worden op het politiebureau.

Dronken man aangehouden

Omstreeks 18.00 uur werd een man met initialen R.A.J.B. van 52 jaar op de Kaya J.N.E. Craane aangehouden wegens openbare dronkenschap. Hij reed slingerend op een scooter. Na ongeveer 6 uur ontnuchteren kon hij naar huis met een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

 

Auto rijdt op geparkeerde auto in

Op zaterdag 4 september kreeg de politiecentrale melding over een auto die, om onbekende oorzaak, tegen een geparkeerde auto was aangereden op de Kaya Bamba. De drie inzittenden werden ter plekke door het ambulance personeel gecheckt en konden hierna naar huis.

 

Aanhouding 

Omstreeks 02.50 uur werd een man met initialen J.R. van 18 jaar aangehouden in het Centrumgebied wegens belediging van een ambtenaar in functie.

 

Auto rijdt op fietspad 

In de loop van de week werd een auto gesignaleerd die op de straat di naar de Brede School Papa Cornes leidt, op het fietspad aan het rijden was om de verkeersdrempels op de gloednieuwe weg te vermijden.

Dit veroorzaakt een zeer gevaarlijke situatie voor tegenliggende fietsers die nietsvermoedend de bocht om komen rijden. Voorkom onnodige gevaarlijke situaties en draag ook bij aan een veilig verkeer.

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.

 

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: