No tin corona virus detektá riba barku krusero MS Norwegian | Geen coronavirus op cruiseschip MS Norwegian

NO TIN CORONA VIRUS DETEKTÁ RIBA BARKU KRUSERO MS NORWEGIAN

 

Kralendijk – Departamento di Salubridat Públiko kier informá ku no tin kaso di Corona virus detektá na Boneiru i tampoko riba barkunan ku a yega Boneiru te ku djaluna 10 di febrüari 2020. Djaluna 10 di febrüari 2020 e barku MS Norwegian GEM a yega Boneiru via Kòrsou ku un persona ku a fayesé na bordo. E persona aki a muri di kousa natural i via Boneiru lo transportá e kurpa sin bida pa su pais. 

 

Ta asina ku tur barku krusero ku ta yega Boneiru, mester entregá un deklarashon di salú di malesanan infeksioso, e asina yama “Maritime Declaration  of Health (MDH)”. E departamento di Salubridat Públiko di Entidat Públiko Bonaire ta risibí e deklarashon promé ku e barku yega Boneiru. A base di e dokumento aki, departamento di Salubridat Públiko ta deliberá ku e outoridat médiko riba e barku pa wak e situashon di salú riba e barku na e momentu ei. Si tin mester di tuma medida. 

 

Esaki ta konforme regulashon internashonal di salubridat públiko i protokòl di organisashonnan krusero. Den e kaso aki no tabatin mester di tuma èkstra medida promé ni ora ku e barku drenta haf di Boneiru banda di e medida normal ku e barku krusero menshoná a tuma kaba.

GEEN CORONAVIRUS OP CRUISESCHIP MS NORWEGIAN

 

Kralendijk – De afdeling Publieke Gezondheid deelt mee dat er geen gevallen van het coronavirus zijn gedetecteerd op Bonaire en ook niet op de schepen die tot en met maandag 10 februari op Bonaire zijn aangemeerd. Op maandag 10 februari 2020 is het cruiseschip MS Norwegian GEM via Curacao op Bonaire aangekomen met een persoon die aan boord gestorven is. Deze persoon is door een natuurlijke oorzaak gestorven. Via Bonaire wordt het levenloze lichaam naar zijn land vervoerd.

 

Alle cruiseschepen die Bonaire aandoen moeten een gezondheidsverklaring overleggen met betrekking tot infectieziekten, de zgn. ‘Maritime Declaration of Health (MDH)’. De afdeling Publieke Gezondheid van het openbaar lichaam Bonaire ontvangt de verklaring voordat het schip op Bonaire aankomt. Op grond van dit document overlegt de afdeling Publieke Gezondheid met de medische autoriteit op het schip om de gezondheidstoestand van dat moment op het schip te bekijken. Er wordt ook bekeken of er maatregelen genomen moeten worden. 

 

Dit is conform internationale regelgeving voor wat betreft volksgezondheid en protocollen van cruiseorganisaties. In dit geval hoefden er geen extra maatregelen genomen te worden naast de normale maatregelen die het cruiseschip al genomen had voordat en ook niet nadat het schip de haven van Bonaire binnengevaren is.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: