KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

GOBIERNUNOTISIA

Reunion positivo i fruktífero entre presidente di CGOA i minister Konket

Reunion positivo i fruktífero entre presidente di CGOA i minister Konket

Geplaatst op 04 March 2020 dor di Ministerio Maneho di Gobernashon, Planifikashon i Servisio Públiko

Willemstad –    Sr. prof. dr. ing. Valdemar Maracha i sr. mr. Frank Hanze, respektivamente presidente i visepresidente di CGOA, a hasi un bishita na minister di BPD, sr. drs. ing. Armin Konket. Tabata un reunion den kuadro di preparashon di trabounan relashoná ku ehekushon di e palabrashonnan hasí den e akuerdo di Bramendi. Un reunion ku a tuma lugá den un ambiente positivo i al kaso.

Mérito na esun ku meresé

Sr. Marcha, na inisio di e enkuentro, a ekspresá su apresio pa minister Konket relashoná ku e rekonosementu públiko ku e minister a duna pa ku trabounan ku e plataforma a ehersé i pa e echo tambe ku minister Konket semper ta alkansabel i disponibel. T’asina ku e echo ku e enkuentro ku a kondusí na e akuerdo di Bramendi ta un inisiativa di presidente di CGOA i ku minister Konket a sostené for di un prinsipio i ta satisfecho ku e resultado. P’esei minister Konket a konsiderá ku ta na su lugá pa duna prof. dr. ing. Valdemar Maracha i su sekretariado un elogio públiko.

 

 

Puntonan di prioridat pa Gobièrnu: Alsa motivashon i produktividat

E puntonan ku minister Konket ke mira tratá ku prioridat ta esnan ku ya for di aña pasá yüli a keda bosiferá. Minister Konket a tene mas ku 50 seshon di informashon kaminda tur ámtenar ku a deseá esei por a akudí. E seshonnan aki a tuma lugá tantu ku ta posibel na boka di trabou di e ámtenar. Durante di e seshonnan aki a duna splikashon di finansa di públiko i a splika tambe ta kua ta e pasonan ku Gobièrnu tin intenshon di tuma pa alsa motivashon i produktividat den aparato públiko.

T’asina tambe ku kada minister a splika e ámtenarnan di su ministerio i ku ta kai pues bou di su responsabilidat tokante ‘Aanwijzing’ i ‘Groeiakkoord’.  Tur empleado públiko ku a deseá por a presensiá e seshonnan. Den e seshonnan ei a splika e kon i di kon di e ‘Aanwijzing’ i ‘Groeiakkoord’, anto a para ketu detayadamente na e aspektonan ku ta toka e ámtenar. Konkretamente a duna splikashon i kontestá preguntanan e.o. tokante:

  • ‘Redukshon di dianan di trabou segun ta yega penshun’;
  • ‘Frismentu di salario’
  • ‘Salida for di aparato tempran i boluntario’;
  • ‘Sistema di evaluashon i desaroyo di e ámtenar’;

Despues di a risibí ‘feedback’ i a formulá e proposishonnan, awor mester tratanan den CGOA manera lei ta preskribí.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from KIKO TA PASANDO

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading