Zeiljacht Escape West

Het Noorse zeiljacht “Escape West” is in de nacht van 19e op de 20e maart aangekomen op Curacao. Het betreft een Noors gezin met een vijfjarig kind. De Kustwacht berichtte hen deze morgen niet de Curaçaose wateren te betreden. Echter het zeiljacht kan geen kant op doordat Bonaire(geen plaats) en Aruba ook dicht zijn. De voorraad aan water en eten is nog voldoende voor 36 uur.  Zij zijn vertrokken uit St Maarten toen de de zeegrenzen nog open waren. Dit is een geval van tussen het wal en het schip belanden. Momenteel ligt het jacht voor anker in het Spaanse Water. De Noorse familie is nogmaals door de Kustwacht benaderd dat ze moeten vertrekken. De kustwacht deelde de kapitein van het jacht mede het jacht naar buiten te zullen slepen, desnoods met harde hand. De skipper heeft natuurlijk geweigerd.
Het Noorse gezin is bereid om 14 dagen in quarantaine te blijven. Het jacht zal blijven liggen op het Spaans Water. Het zou de overheid sieren dit jacht toe te laten zoals het Venezolaanse vliegtuig van heden ochtend.
Voor meer informatie

Dag Høiland Skipper zeiljacht “Escape West” telefoonnummer +47 908 26 006

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: