Per maandag 30 maart 2020 wordt de uitzondering op het tijdelijk inreisverbod voor ingezetenen voor de duur van twee weken ingetrokken.

Per maandag 30 maart 2020 wordt de uitzondering op het tijdelijk inreisverbod voor ingezetenen voor de duur van twee weken ingetrokken.

Geplaatst op 27 March 2020 dor di Ministerio Asuntunan General i Promé Minister

Per maandag 30 maart 2020 wordt de uitzondering op het tijdelijk inreisverbod voor ingezetenen voor de duur van twee weken ingetrokken. Ingezetenen met een retourticket kunnen derhalve in deze periode niet naar Curacao afreizen.

 

De volgende uitzonderingen gelden nog onverkort:

NAAR CURACAO REIZEN VOOR WERK

 1. Personen die naar Curaçao moeten reizen voor het uitoefenen van werkzaamheden in verband met voor Curaçao onmisbare vitale processen, moeten hiervoor vooraf schriftelijke toestemming krijgen van de Minister van Algemene Zaken. Het verzoek hiertoe moet worden ingediend door de lokale organisatie die de persoon naar Curaçao wenst te halen. Individuen kunnen derhalve niet op eigen verzoek een toestemming krijgen van de Minister van Algemene Zaken.Verzoek indienen
  Voor het indienen van een verzoek moet een standaardformulier worden ingevuld. Dit formulier is te downloaden op www.gobiernu.cw.
  Het verzoek moet worden gemaild naar reisverificatie.cur@gobiernu.cwAntwoord van de Minister
  Na toetsing wordt beslist of de persoon in aanmerking komt voor een toestemming. In geval een toestemming wordt verleend wordt deze zowel naar de organisatie als de persoon die het betreft verstuurd.
  Hierbij zal tevens worden aangegeven dat de reiziger een Public Health Passenger Locator Card (van WHO) moet invullen en indienen via reisverificatie.cur@gobiernu.cw vóór aankomst op Curacao. Een link naar deze kaart is ook beschikbaar op de website.

 

ACUTE MEDISCHE ZORG

 1. In geval van een verzoek voor het verlenen van acute medische zorg aan patiënten die moeten worden ingevlogen, beslist de Minister van Gezondheid, Milieu en Natuur.
  Deze verzoeken worden door tussenkomst van de desbetreffende ziekenhuizen aan de Minister van GMN voorgelegd.
  De patiënt wordt na goedkeuring/toestemming van de Minister van GMN toegestaan om met een begeleider (naar keuze) naar Curaçao te reizen, een en ander conform de gebruikelijk protocollen voor het vervoeren van patiënten die acute medische zorg behoeven.N.B. De begeleider vult vóór de reis naar Curaçao een Public Health Passenger Locator Card in en stuurt deze naar reisverificatie.cur@gobiernu.cw.
  Link naar passenger health location card is: www.who.int/ihr/ports_airports/locator_card/en
Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: