Het vragenuur van dinsdag 9 juni

Het vragenuur van dinsdag 9 juni

8 juni 2020

Het vragenuur van dinsdag 9 juni gaat over de volgende onderwerpen: de chaos bij het Haga Lyceum, verdwenen asielzoekers en een lek in de RIVM-coronasite.

Dit zijn de vragen in het vragenuur

  • Rudmer Heerema (VVD) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, bij afwezigheid van de minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, over de chaos bij het Haga Lyceum (Volkskrant.nl, 4 juni 2020)
  • Attje Kuiken (PvdA) aan de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid over verdwenen asielzoekers (Argos, 5 juni 2020)
  • Joba van den Berg (CDA) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over een lek in de RIVM-coronasite (Nos.nl, 6 juni 2020)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Bekijk het vragenuur met de app Debat Direct. Of kijk via deze website, in video of audio. Het vragenuur wordt live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek en live ondertiteld.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Terugkijken

Terugkijken kan ook. Enkele uren na het vragenuur kunt u via Debat Gemist alle vragen nog eens terugkijken.

Selectie van vragen voor het vragenuur

Tijdens het vragenuur komen maximaal vier vragen aan bod. Door de coronacrisis vindt de selectie van de mondelinge vragen op aangepaste wijze plaats. Vragen kunnen worden ingediend vanaf de sluiting van de vergadering op de voorliggende donderdag. Als er op donderdag niet wordt vergaderd, kunnen mondelinge vragen die dag worden aangemeld vanaf 12.00 uur. De sluitingstermijn voor het indienen van mondelinge vragen is maandag 14.00 uur. Uiterlijk om 16.00 uur op maandag wordt bekend gemaakt welke vragen in het vragenuur aan de orde komen.

Lees hoe de Voorzitter de selectie van vragen voor het vragenuur bepaalt.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: