Videogesprek met Eurocommissaris Timmermans

Videogesprek met Eurocommissaris Timmermans

10 juni 2020

Kamerleden van de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat hebben op donderdag 11 juni van 10.00 tot 12.00 uur een videogesprek met vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans over de Europese Green Deal.
europa_stockfoto.jpg

De Europese Green Deal bevat een groot aantal beleidsvoorstellen en initiatieven op het gebied van klimaat, energie, industrie, transport, milieu, landbouw, biodiversiteit, gebouwde omgeving, financiën, R&D, buitenlandse handel en diplomatieke betrekkingen. Samen vormen ze een groeistrategie om de EU te transformeren naar een klimaatneutrale, circulaire, moderne en concurrerende economie in 2050.
In het pakket dat de Europese Commissie onlangs presenteerde voor het herstel van de Europese economie na de coronacrisis, neemt de Green Deal naast de digitaliseringsagenda een centrale plek in.

Videoverbinding

Het gesprek met Timmermans moest twee keer worden uitgesteld vanwege de coronamaatregelen. Het wordt nu gevoerd via een videoverbinding, waarbij per fractie één persoon deelneemt. De Kamerleden nemen plaats in de Troelstrazaal. Het gesprek begint met een inleiding van commissaris Timmermans van ongeveer 20 minuten. Daarna kunnen de commissieleden rechtstreeks met hem in gesprek gaan.

Volg het live

Het gesprek is live te volgen via de livestream van de website en de app DebatDirect.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: