Fin di siman tras di lomba polis a aktua ku man duru den sentro di siudat / Politie treedt in het weekend streng op in de binnenstad

 

Fin di siman tras di lomba polis a aktua ku man duru den sentro di siudat

Den e mardugá di djabièrnè 12 di yüni pa djasabra 13 di yüni, agentenan a tuma nota di un outo pará meimei di kaminda riba Kaya L.D. Gerharts. Ora polis a bai atendé ku e shofùr e la trata di hui. Despues di un persekushon e hòmber a kore subi Kaya L.D. Gerharts bek kaminda polis a logra par’e i detené. 

E hòmber aki ta konosí pa polis di ta resistí detenshon i karga/usa arma di kandela ilegal. Teniendo esaki na kuenta i mirando ku e hòmber aki a bolbe resistí su aresto aktivamente, polisnan a haña nan ta atendé ku man duru pa a logra detené. 

Durante di e aresto aki e multitut presente a trata di yega serka i a tira bòter di glas dirigí riba e agentenan polisial, hasiendo e trabou di polis ainda mas difísil. Strobamentu di polis di ehersé su trabou por resultá den un kastigu di prizòn di máksimo 3 luna òf un multa en efektivo segun “wetboek van strafrecht BES”. 

Kuerpo polisial ta rekordá pueblo di Boneiru ku e trabou ku nan ta ehersé ta pa mantené órden públiko i pa kontribuí na un Boneiru seif. 

No ta aseptá bou di ningun sirkunstansia ku ta menasá, insultá òf agredí agentenan ni personal ni riba retnan sosial.


Politie treedt in het weekend streng op in de binnenstad

In de nacht van vrijdag 12 juni op zaterdag 13 juni 2020 hebben agenten tijdens de reguliere patrouille kennisgenomen van een auto die ter hoogte van de Kaya L.D. Gerharts midden op de weg stond en het verkeer belemmerde. Bij aankomst van de politie reed deze man weg. Na een achtervolging is de man de Kaya L.D. Gerharts weer ingereden en is het de politie gelukt om hem aan te houden. 

De man staat bij de politie bekend als vuurwapengevaarlijk. Ook heeft hij zich eerder verzet bij aanhoudingen. Hiermee rekening houdend en het feit dat deze man zich ook nu hevig aan het verzetten was, hebben de agenten streng op moeten treden. 

Tijdens de aanhouding waren er omstanders die onder andere glazen flessen gooiden richting de agenten. Daardoor werd hun het werk moeilijker gemaakt. Volgens het wetboek van strafrecht BES wordt het belemmeren van de politie in het uitvoeren van hun werkzaamheden gestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste 3 maanden of een geldboete. 

Het Korps Politie herinnert de bevolking er nogmaals aan dat het er is om de openbare orde en veiligheid van Bonaire te handhaven. 

Er wordt op geen enkele manier geaccepteerd dat ambtenaren van de politie worden bedreigd, beledigd of aangevallen, ook niet op sociale media. 

 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: