KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

GOBIERNUNOTISIA

Twee petities op dinsdag 17 mei

Twee petities op dinsdag 17 mei

17 mei 2016

De Tweede Kamer neemt op dinsdag 17 mei twee petities in ontvangst. De ene gaat over professionalisering van de jeugdzorg en toezicht op jeugdhulporganisaties. De andere petitie vraagt aandacht voor het conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan over de regio Nagorno-Karabach.

Toezicht op jeugdzorg

13.30-13.45 uur

De verwaarlozing en mishandeling van kinderen moet anders worden aangepakt. Daarvoor pleit de Werkgroep Veilig Opvoeden in een petitie voor de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De zeven verbetervoorstellen van de werkgroep moeten de jeugdzorg in Nederland professioneler maken en het toezicht op jeugdhulporganisaties verbeteren. Aanleiding voor de petitie is de dood van het 8-jarige meisje Sharleyne in juni 2015. Volgens deskundigen heeft de jeugdhulpverlening in deze zaak gefaald.

Conflict Nagorno-Karabach

13.45-14.00 uur

Het Nederland Azerbeidzjan Communicatie-Platform (NACP) vraagt met een petitie voor de commissie voor Buitenlandse Zaken aandacht voor het conflict in Nagorno-Karabach. Dit gebied ligt geografisch gezien in Azerbeidzjan, maar er wonen etnische Armeniërs die de regio zelf besturen. Daarom bestaan er veel spanningen tussen de buurlanden Armenië en Azerbeidzjan. Van 1988 tot 1994 voerden ze oorlog over Nagorno-Karabach, maar dat leidde niet tot een oplossing. Begin april 2016 laaiden de gevechten weer op en vielen er doden aan beide kanten.

Petities voor de Tweede Kamer

Petities worden meestal aangeboden in de Statenpassage van de Tweede Kamer

Burgers en organisaties kunnen een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Dat gebeurt meestal op dinsdag en vrijwel altijd in de Statenpassage van de Tweede Kamer. Meer informatie over het aanbieden van petities in de Tweede Kamer vindt u elders op deze website.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from KIKO TA PASANDO

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading