Kamer debatteert over gebruik app CoronaMelder

Kamer debatteert over gebruik app CoronaMelder

25 augustus 2020

Kamerleden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) krijgen op maandag 31 augustus een technische briefing over het gebruik van de CoronaMelder-app. De briefing vindt plaats voorafgaand aan de plenaire behandeling van de tijdelijke Wet notificatieapplicatie covid-19. Dit debat wordt naar verwachting volgende week gehouden. U kunt de briefing en het plenaire debat live volgen via deze site en Debat Direct.
Een eerdere technische briefing over het coronavirus, eind maart door de commissie VWS.

De regering heeft op voorstel van VWS-minister De Jonge de tijdelijke Wet notificatieapplicatie covid-19 naar de Tweede Kamer gestuurd. Met deze wet legt de regering een wettelijke grondslag voor de CoronaMelder-app. Het wetsvoorstel komt na kritiek van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Die stelde dat de privacy van de CoronaMelder-app niet goed was gewaarborgd in de bestaande Wet publieke gezondheid en drong aan op een aparte wet.

Plenair debat

Kamerleden van de commissie voor VWS kunnen deze week schriftelijk reageren en vragen stellen aan de regering. Na beantwoording van de vragen wordt via een e-mailprocedure vastgesteld of het wetsvoorstel gereed is voor een behandeling in een plenair debat in de Tweede Kamer.

Volg de briefing live

Volg de technische briefing op maandag 31 augustus vanaf 15.00 uur via de livestream op deze website of de app Debat Direct.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: