Overleg over hersteloperatie kinderopvangtoeslag

Overleg over hersteloperatie kinderopvangtoeslag

19 augustus 2020

De Tweede Kamer overlegt op donderdag 20 augustus over het herstel voor gedupeerde ouders in de kinderopvangtoeslagaffaire. Tussen 13.00 en 16.30 uur gaat de vaste commissie voor Financiën in gesprek met staatssecretaris Van Huffelen van Financiën.
Voorafgaand aan het overleg van de Kamer met staatssecretaris Van Huffelen over de kinderopvangtoeslagaffaire kwamen gedupeerde ouders naar het Plein.

In de toeslagenaffaire werden ouders door de Belastingdienst onterecht beoordeeld als fraudeur en moesten soms tienduizenden euro’s aan toeslagen terugbetalen. Inmiddels is een hersteloperatie gestart en hebben de eerste honderd ouders een betaling van de Belastingdienst ontvangen. Tijdens het overleg gaat het over deze betaling en wordt onder meer de tweede voortgangsrapportage behandeld. Daarnaast komt de motie van Renske Leijten (SP) over regie voor gedupeerde ouders via een derdengeldenrekening ter sprake.

Live volgen

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: