KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

GOBIERNUINTERNASHONALNOTISIA

Afscheid Kamerlid Theo Hiddema (FvD)

Afscheid Kamerlid Theo Hiddema (FvD)

24 november 2020

Theo Hiddema, Kamerlid voor Forum voor Democratie, heeft de Tweede Kamer verlaten. Hij stapte vanmiddag met onmiddellijke ingang op. Kamervoorzitter Khadija Arib noemde in haar afscheidswoord Hiddema’s ‘markante verschijning en authentieke invalshoeken’.
Blauwe stoelen

Hiddema kondigde zijn onmiddellijke vertrek aan in een korte brief aan Kamervoorzitter Khadija Arib. “Ik heb mijzelf politiek arbeidsongeschikt verklaard”, schreef hij onder andere. Hij was lid van de Tweede Kamer sinds de verkiezingen van 2017.

Levenservaring

In afwezigheid van het vertrekkende Kamerlid sprak de Kamervoorzitter een afscheidswoord. “Als ouder Kamerlid bracht u niet alleen veel levenservaring met u mee; uw carrière als strafrechtadvocaat zorgde er ook voor dat uw bijdrage in debatten altijd verfrissend – nooit gemiddeld – was. U heeft een geheel eigen kijk op dingen. Voor mij als Kamervoorzitter was dat niet altijd gemakkelijk, want hoe breek je een advocaat af midden in zijn betoog?”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: