Twaalf maanden gevangenisstraf en twee jaar ontzegging rijbevoegdheid J.C. voor doodrijden moeder en kind 

Twaalf maanden gevangenisstraf en twee jaar ontzegging rijbevoegdheid J.C. voor doodrijden moeder en kind 

 

Willemstad – Het Gerecht in eerste aanleg heeft de verdachte J.C. conform de eis van het openbaar ministerie veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor een periode van twee jaar. Het Gerecht acht het wettig en overtuigend bewezen dat op 16 augustus 2019 door schuld van de verdachte een jonge moeder en haar baby bij een verkeersongeval op de Helmin Magno Wiels Boulevard zijn komen te overlijden.

 

Naar het oordeel van het Gerecht heeft de verdachte zeer onvoorzichtig gereden door met een aanzienlijk hogere snelheid dan daar is toegestaan door rood licht te rijden en niet te remmen voor de voetganger die even verderop met haar kind in de armen overstak, waardoor een aanrijding met hen is ontstaan. Het Gerecht heeft dit vastgesteld op basis van het onderzoek door de politie, verklaringen van getuigen, informatie van de forensisch patholoog en de eigen verklaringen van de verdachte. De verweren van de verdediging, dat de verdachte niet te hard reed, door oranje is gereden en dat het slachtoffer zelf onvoorzichtig is geweest, worden door het Gerecht verworpen. Het wordt door het Gerecht de verdachte zwaar aangerekend dat hij zijn verantwoordelijkheid als verkeersdeelnemer met fatale gevolgen heeft verwaarloosd. Het ongeval heeft niet alleen op de familie van det slachtoffers grote impact gehad, maar ook op de verschillende getuigen en de verdachte en zijn familie. De verdachte zal voor de rest van zijn leven moeten leven met de omstandigheid dat hij, door zijn rijgedrag, twee jongen mensen het leven heeft benomen. 

 

Bij de bepaling van de straf heeft het Gerecht gekeken naar de oriëntatiepunten die de strafrechters gebruiken bij dit soort zaken. Het Gerecht heeft strafverhogend laten meewegen dat het hier niet om één maar twee slachtoffers gaat en dat de verdachte niet heeft erkend dat hij fouten heeft gemaakt, maar de schuld van het ongeval bij het slachtoffer legt.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: