A FUNDA ASOSIASHON PROFESHONAL NOBO / NIEUWE BEROEPSVERENIGING OPGERICHT

NIEUWE BEROEPSVERENIGING OPGERICHT

Op 15 januari 2021 is de Caribische Vereniging voor Vaktherapie (CVVT) opgericht, de nieuwe beroepsvereniging voor vaktherapeuten in het Caribisch gebied. De CVVT werkt onafhankelijk en heeft haar zetel in Willemstad. 

De vereniging heeft onder meer als doel de bevordering van de ontwikkeling en uitoefening van Vaktherapie op Curaçao en in de rest van het Caribisch gebied, alsook de behartiging van professionele belangen van haar leden en het onderhouden van betrekkingen met verwante organisaties en vaktherapeuten. 

Op de ABC-eilanden zijn er meerdere vaktherapeuten werkzaam in gezondheidszorg instellingen en als zelfstandig gevestigden. Vaktherapie is de overkoepelende naam voor beeldende therapie, muziektherapie, danstherapie, dramatherapie, tuintherapie, psychomotorische therapie en speltherapie. De therapeuten behoren tot de vaktherapeutische beroepen en zij behandelen cliënten met psychosociale problemen en/of psychiatrische stoornissen. ‘Als CVVT maken we ons sterk voor een goede positionering van het vak en de vaktherapeutische professionals op lokaal en regionaal niveau’ stelt Marjon Roos, voorzitter van de vereniging. 

Sinds 2005 zet de Vakgroep Vaktherapeuten zich in voor de bekendmaking van de Vaktherapie als behandelvorm bij diverse instellingen, artsen en overige behandelaren. De Vakgroep ziet deze stap dan ook als een mijlpaal op weg naar erkenning door zorgverzekeraars op Curaçao en in de rest van het Caribisch gebied. 

Het Algemeen Bestuur bestaat uit Marjon Roos (voorzitter), Marleen de Valk (penningmeester) en Yolanda Wiel (secretaris). Samen met Arhuska Chundro vormen zij de oprichters van de vereniging. De vereniging zal ook actief zijn onder de naam Caribbean Association for Arts, Play & Psychomotor Therapists. Op de planning staat het organiseren van haar eerste Algemene Leden Vergadering en het opstellen van een meerjaren plan. 

 

A FUNDA ASOSIASHON PROFESHONAL NOBO

Riba 15 di yanüari di 2021, a lanta Asosiashon Karibeño di Terapia di Artenan (Caribische Vereniging voor Vaktherapie, CVVT), e asosiashon nobo di terapeuta di artenan den Karibe. CVVT ta traha di forma independiente i ta establesé na Willemstad.

E asosiashon tin entre otro komo ophetivo pa promové desaroyo i práktika di Terapia di Artenan na Kòrsou i sobrá di Karibe, representando asina e interesnan profesional di su miembronan i manteniendo relashonnan ku organisashonnan relashoná i terapeuta di artenan.

Na Aruba, Kòrsou i Boneiru tin vários terapeuta di artenan ku ta traha na institushonnan di salubridat i komo terapeuta independiente. Terapia di artenan (vaktherapie) ta e término general pa deskribí terapia di arte visual, musikoterapia, terapia di baile, terapia di teatro, terapia di plantashon, terapia sikomotor i terapia di wega. E terapeutanan ta terapeuta profeshonal di artenan ekspresivo i sikomotor i ta trata kliente ku problema sikososial i/òf trastorno sikiátriko. “Komo CVVT, nos ta komprometé pa e bon posishonamentu di e profeshon i e terapeuta di artenan na nivel lokal i regional”, sigun Marjon Roos, presidente di e asosiashon.

For di 2005, e grupo di profeshonal terapeuta di artenan ta traha pa duna mas konosementu na Terapia di Artenan komo método di tratamentu na vários institushon, dòkter i demas profesional. Por lo tanto, e grupo ta mira e paso akí komo un logro enorme riba e kaminda pa rekonosementu di parti di e kompanianan di seguro di kuido na Kòrsou i sobrá di Karibe.

Direktiva general, ta konsistí di Marjon Roos (presidente), Marleen de Valk (tesorero) i Yolanda Wiel (sekretario). Huntu ku Arhuska Chundro nan ta e fundadónan di e asosiashon. E asosiashon tambe ta operá bou di nòmber di Caribbean Association for Arts, Play & Psychomotor Therapists. CVVT tin planiá di organisá su promé reunion general di miembronan i lo traha riba un plan di vários aña.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: