28ste editie PAO-intensief cursussen in de vorm van een webinarweek!

 

 

Willemstad, 24 februari 2021

 

28ste editie PAO-intensief cursussen in de vorm van een webinarweek!

 

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) en het Centrum voor Postdoctoraal Onderwijs van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseren van 8 tot en met 12 maart aanstaande de achtentwintigste editie van de PAO-intensief cursussen. Vanwege de coronacrisis is besloten dit jaar de jaarlijkse PAO-intensief cursusweek op Curaçao te annuleren, maar als alternatief voor deze hooggewaardeerde cursussen zijn deze dit jaar gegoten in de vorm van een speciale webinarweek; een online actualiteitenreeks met dagelijks een webinar van 12.00-13.00 uur. Een uitgelezen kans voor advocaten, (kandidaat)notarissen, leden van de rechterlijke macht, bedrijfs- en overheidsjuristen om zich op hoog niveau bij te laten spijkeren en kennis te maken met de nieuwste trends binnen verschillende rechtsgebieden. 

 

De PAO-intensief cursussen zijn uniek op het eiland. Topdocenten uit Nederland en Curaçao worden verzameld om lokale juridische professionals bij te praten over actuele relevante en recente issues op het gebied van het vermogensrecht en het ondernemingsrecht. Daarbij is er bovendien veel aandacht voor zowel de Nederlandse als de Nederlands-Caribische praktijk. De hoofddocenten dit jaar zijn prof. mr. Carla Klaassen, prof. mr. Bas Kortmann, prof. mr. Frank Kunneman, prof. mr. Ben Schuijling en prof. mr. Gerard van Solinge.

 

Tijdens de cursus behandelen de docenten – aan de hand van de meest recente jurisprudentie – een aantal voor de praktijk zeer relevante onderwerpen uit het vermogensrecht en het ondernemingsrecht. Het programma bestaat uit de volgende onderdelen: maandag 8 maart column over corporate governance, dinsdag 9 maart bespreking van twee HR-arresten; beroepsaansprakelijkheid advocaat i.v.m. benadeling schuldeisers cliënt en aard en strekking uitkoopprocedure van minderheidsaandeelhouders, woensdag 10 maart wijzigingen in het Curaçaose ondernemingsrecht, donderdag 11 maart corona opgelopen op het werk: de werkgever betaalt de rekening, of niet? en vrijdag 12 maart column over corona en het contractenrecht. 

Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.cpo.nl/curacao.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: