Kamervoorzitter: ‘Ga naar de stembus!’

Kamervoorzitter: ‘Ga naar de stembus!’

25 februari 2021

Maak gebruik van je democratische recht om te stemmen, ga op 17 maart naar de stembus! Met deze oproep aan iedereen hamerde Kamervoorzitter Khadija Arib op donderdag 25 februari de vergadering af.

De vergadering van donderdag zou de laatste van de Kamer in de huidige samenstelling zijn. Het is verkiezingsreces, daarin zijn Kamerleden bezig met campagne voeren. De komende weken komt de Kamer nog wel bijeen: om te debatteren over de ontwikkelingen rond het coronavirus en over de komende Europese top. Die debatten worden veelal gevoerd door de fractievoorzitters, waardoor het voor veel Kamerleden donderdag feitelijk de laatste vergadering was.

Bijzonder en belangrijk

“Het algemeen stemrecht is inmiddels meer dan honderd jaar oud, maar het is nog altijd bijzonder en belangrijk”, zo sloot de Khadija Arib een reeks stemmingen af. “De Tweede Kamerverkiezingen vormen de fundamentele basis van onze parlementaire democratie. Ik wil dit podium gebruiken om te eindigen met een oproep aan iedereen: allemaal naar de stembus!”

Afscheid

Namens de Kamerleden bedankte Joël Voordewind de Kamervoorzitter voor haar ´energie en zitvermogen´ dat zij de afgelopen periode aan de dag gelegd heeft bij het leiden van de vergaderingen.
Op 30 maart neemt de Tweede Kamer officieel afscheid van de Kamerleden die na de verkiezingen niet terugkeren.

Volg de verkiezingen

Op deze website verschijnen regelmatig updates over de verkiezingen 2021.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: