Karentena sentral i tèst di PCR na Boneiru pa pasaheronan Amérika Latino i  otro pais

 

 

Karentena sentral i tèst di PCR na Boneiru pa pasaheronan Amérika Latino i  otro pais

 

Kralendijk – For di 8 di aprel 2021 biaheronan for di Amérika Latino i e otro paisnan  ku tin un prohibishon di buelo pa Boneiru, ta bai 10 dia den karentena sentral riba propio gastu ora nan yega nos isla. Esei ta sosodé na lugánan sentral ku gezaghèber Edison Rijna a apuntá. Muchanan te 13 aña ku ta biaha huntu ku adulto, tambe mester bai den karentena. Sinku dia despues di yegada, biaheronan den karentena por hasi un tèst di PCR riba propio gastu, muchanan te 13 aña no tin nodi di hasi esei. Mester manda e resultado di tèst pa e departamento di Salubridat Públiko. Den kaso di un resultado di tèst negativo, e biaheronan i muchanan te 13 aña por sali for di karentena. 

 

Ta bai pa pasaheronan for di Argentina, Bolivia, Brasil, Chile, Colombia, Repúblika Dominikano, Ecuador, Guyana Franses, Guyana, Panamá, Paraguay, Perú, Sürnam, Uruguay, Venezuela, Reino Uní i Suráfrika. Na Amérika Latino  tin chèns mas grandi pa e tipo brasileño di e vírùs di corona. Ku e tèst di PCR obligatorio sinku dia despues di yegada, Boneiru ke prevení ku e tipo brasileño di e vírùs por plama na e isla. 

 

Pa un tempu kaba tabatin un prohibishon di buelo pa buelo direkto for di e paisnan ku ta menshoná aki riba. E tèst(nan) obligatorio promé ku salida pa e pasaheronan akí ta keda na vigor. Promé ku salida pa Boneiru, tur pasahero di 13 aña i ariba mester tin un tèst negativo di PCR/NAAT, mester hasi e tèst maksimalmente 24 ora promé ku salida. Un otro posibilidat ta un tèst negativo di PCR ku a hasi maksimalmente 72 ora promé ku yegada kombiná ku resultado negativo di un tèst antígeno. Mester a hasi e tèst antígeno maksimalmente 24 ora promé ku salida.  

 

For di 18 di mart di e aña akí, Boneiru ta den lockdown pa dos siman pa motibu di e kantidat haltu di infekshon. Djaweps último gezaghèber Edison Rijna a prolongá e lockdown ku dos siman te 16 di aprel 2021. Pa motibu di e kantidat haltu di infekshon, kuido di e isla ta bou di preshon. Siman pasá a hiba sinku pashènt di COVID di Boneiru hòspitalnan pafó di e isla. P’esei habitantenan i bishitantenan mester tene nan mes na e medidanan básiko. 

 

Pa mas informashon tokante e kondishonnan di karentena: http://www.bonairecrisis.com

 

 

 

Centrale quarantaine en PCR test op Bonaire voor passagiers Latijns Amerika en andere landen

 

Kralendijk – Vanaf 8 april 2021 gaan reizigers uit Latijns-Amerika en de andere landen waarvoor al een vliegverbod geldt, bij aankomst op Bonaire 10 dagen op eigen kosten in centrale quarantaine. Dat gebeurt op centrale plaatsen die door gezaghebber Edison Rijna zijn aangewezen. Kinderen tot 13 jaar die met volwassenen meereizen, gaan ook in quarantaine. Vijf dagen na aankomst kunnen reizigers in quarantaine op eigen kosten een PCR test laten afnemen, kinderen tot 13 jaar hoeven dat niet te doen. Het testresultaat moet naar de afdeling Publieke Gezondheid worden gestuurd. Bij een negatief testresultaat kunnen de reizigers en de kinderen tot 13 jaar uit quarantaine. 

 

Het gaat om passagiers uit Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, de Dominicaanse Republiek, Ecuador, Frans Guyana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay, Venezuela, het Verenigd Koninkrijk en Zuid Afrika. In Latijns Amerika is er een verhoogde kans op het Braziliaanse type van het coronavirus. Met de verplichte PCR test vijf dagen na aankomst wil Bonaire  voorkomen dat het Braziliaanse type virus  op het eiland verspreid kan worden.

 

Er was al een tijd een vliegverbod voor directe vluchten vanuit de landen die hierboven worden genoemd. De verplichte test(en) voor vertrek blijven voor deze passagiers ook van kracht. Alle  reizigers van 13 jaar en ouder moeten voor vertrek naar Bonaire een negatieve PCR/NAAT test hebben, de test moet maximaal 24 uur voor vertrek worden afgenomen. Een andere mogelijkheid is om een negatieve PCR test te hebben afgenomen maximaal 72 uur voor aankomst in combinatie met een negatief antigeen testresultaat. De antigeentest moet maximaal 24 uur voor vertrek zijn afgenomen.  

 

Bonaire is sinds 18 maart van dit jaar voor twee weken in lockdown door het hoge aantal besmettingen. Gezaghebber Edison Rijna heeft afgelopen donderdag de lockdown met twee weken verlengd tot 16 april 2021. Door het hoge aantal besmettingen staat de zorg op het eiland onder druk. Vorige week  zijn vijf COVID-patiënten uit Bonaire naar ziekenhuizen buiten het eiland overgebracht. Daarom moeten inwoners en bezoekers zich aan de basismaatregelen houden. 

 

Voor meer informatie over de quarantainevoorwaarden: http://www.bonairecrisis.com

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: