Eerste vergaderweek nieuwe Kamervoorzitter

Eerste vergaderweek nieuwe Kamervoorzitter

12 april 2021

Na de installatie van de nieuwe Kamerleden en de verkiezing van de Kamervoorzitter, heeft de Tweede Kamer deze week een volle vergaderagenda. Er staan verschillende niet-controversiële onderwerpen op de agenda. Ook wordt er gedebatteerd over het coronavirus. Kamervoorzitter Vera Bergkamp opent de vergaderweek op dinsdag 13 april om 14.00 uur met het vragenuur.
Blauwe stoelen

Tweeminutendebatten

Na het vragenuur volgen een aantal tweeminutendebatten. Dit zijn debatten die worden gebruikt om een onderwerp af te ronden waarover eerder al in een commissie is gediscussieerd. Kamerleden zijn in de gelegenheid om moties in te dienen. Met ingang van het nieuwe Reglement van Orde op 31 maart hebben deze verslagen van een algemeen overleg (VAO’s) een nieuwe naam gekregen: tweeminutendebatten.

Coronadebat op donderdag

Het debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus vindt plaats op donderdag 15 april om 13.00 uur. Voorheen werden deze debatten op woensdag gehouden. Op deze manier hebben Kamerleden meer tijd om de brieven die zij na de persconferentie van demissionair minister-president Rutte en demissionair minister De Jonge (VWS) ontvangen, te lezen en te betrekken bij (de voorbereiding van) het debat.

Volg het live

Alle plenaire vergaderingen zijn te volgen via de livestream op deze website of de app Debat Direct. Het vragenuur en het plenaire debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus worden live ondertiteld. Het plenaire debat is ook te volgen via een livestream met gebarentolk.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: