Notisia di polis di djabièrnè 16 di aprel te ku djaluna 19 di aprel 2021/Politieberichten van vrijdag 16 april tot en met maandag 19 april 2021

 

Notisia di polis di djabièrnè 16 di aprel te ku djaluna 19 di aprel 2021

 

Kòntròlnan multidisiplinario den wikènt tras di lomba

Kuerpo Polisial Hulanda Karibense den kolaborashon ku Koninklijke Marechaussee (KMAR) i e direktorado di Supervishon i Mantenshon di Entidat Públiko, e dianan tras di lomba a tene kòntròlnan multidisiplinario en konekshon ku kumplimentu ku toke di keda i e ordenansa di emergensia vigente. 

 

Djabièrnè 16 di aprel 

A duna un total di 31 prosèsferbal pa violashon di toke di keda. Na dos adrès a duna esnan presente prosèsferbal pa aglomerashon. Un persona a haña prosèsferbal pa manehá bou di influensia di alkohòl.


Djasabra 17 di aprel

Diesdos persona a haña un prosèsferbal pa violashon di toke di keda I pa aglomerashon. A duna un prosèsferbal pa manehá bou di influensia di alkohòl. Durante di kòntròl riba kumplimentu ku toke di keda riba djasabra 17 di aprel, a detené un hòmber di inisial R.S. en konekshon ku violashon di Lei di Arma BES. Durante su detenshon dos dama a bin intervení. A detené e dama di inisial C.S. pa maltrato di un agente polisial i intento di asesinato komo ku el a manda outo riba e agentenan polisial presente. E dama S.N.  a detené pa menasa. Durante e detenshon a lòs algun tiru di atvertensia.

 

Djadumingu 18 di aprel

A duna tres prosèsferbal pa violashon di toke di keda i un prosèsferbal pa manehá bou di influensia di alkohòl. Alrededor di 12.15 or di mardugá riba djaluna 19 di aprel a hasi un detenshon riba Kaya Korona en konekshon ku no duna oido na òrdu di polis i pa insultá un ámtenar den funshon. Doño di un kunuku den besindario di Rincon a haña prosèsferbal pa aglomerashon. Tabatin un grupo di mas o ménos 40 pa 50 hende presente. Nan tur a kore bai na yegada di polis.  

 

E tim multidisiplinario lo sigui kontrolá di forma aktivo e periodo benidero. Na momentu ku no ta kumpli ku e ordenansa di emergensia lo duna un prosès ferbal.

Un biaha mas ta hasi un yamada na un i un tur pa tene nan mes na e reglanan di e ordenansa di emergensia.

 

Desviamentu pa buriku ta pone ku outo ta bòltu

Den oranan di mainta riba djadumingu 18 di aprel sentral di polis a risibí notifikashon ku tin un outo di bòltu, sin tayer den e mondi na Kaya Ir. R. Statius van Eps. No tabatin niun hende den e outo. Testigunan a deklará ku un dama a sali for di e outo i a bai en buska di su kachó. Algun ratu despues e shofùr a yega bek na e sitio i a deklará ku ta pa un buriku el a bai desviá dor di kua el a pèrdè control riba su stür. E kachó, ku tambe tabata den e outo, a sali bai durante di e aksidente i a lanta kore bai despues. E shofùr tabata ileso. ‘Takelwagen’ a tou e outo bai kuné.

 

Aksidente ku skuter

Riba djadumingu 18 di aprel alrededor di 12.35 or di mardugá, un patruya a bin topa ku un mucha muhé kara tur na sanger riba Kaya Nikiboko Nort. El a kai for di skuter. Kousa di e aksidente no ta konosí. Ambulans a transporte pa hospital pa tratamentu médiko.

 

Bo a mira algu sospechoso? Yama 717 8000 òf e liña di tep anónimo 717 7251.

 

 

Politieberichten van vrijdag 16 april tot en met maandag 19 april 2021

 

Multidisciplinaire controles tijdens het weekend

Het Korps Politie Caribisch Nederland heeft in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee (KMAR) en de directie Toezicht en Handhaving van het Openbaar Lichaam, afgelopen dagen multidisciplinaire controles uitgevoerd in verband met de avondklok en naleving van de noodverordening. 

 

Vrijdag 16 april

Er werden in totaal 31 processen-verbaal gegeven voor het overtreden van de avondklok. Op twee adressen werden aanwezigen bekeurd voor samenscholing. Verder kreeg één persoon een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

 

Zaterdag 17 april

Twaalf personen kregen een proces-verbaal voor het overtreden van de avondklok en samenscholing. Er werd één proces-verbaal gegeven voor het rijden onder invloed.

Tijdens controles op de naleving van de avondklok op zaterdag 17april, werd een man met initialen R.S. aangehouden wegens overtreding van de Wapenwet BES. Tijdens zijn aanhoudingen kwamen twee dames zich ermee bemoeien. Een dame meg initialen C.M.S. werd aangehouden wegens mishandeling van een politieagent en voor poging tot doodslag omdat zij een auto richting een politieagent dirigeerde. Een dame met initialen S.G.N. werd aangehouden wegens bedreiging. Gedurende de aanhouding werden waarschuwingsschoten gelost.

 

Zondag 18 april

Drie processen-verbaal werden gegeven voor overtreding van de avondklok en één proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Omstreeks, 00.15 uur op 19 april, werd een aanhouding verricht op de Kaya Korona tijdens de controle op naleving van de avondklok. De aanhouding was voor het geen gehoor geven aan vorderingen van de politie en wegens het beledigen van een ambtenaar in functie.

Eigenaar van een knoek in de omgeving van Rincon kreeg een proces-verbaal voor samenscholing; er was een groep van 40 à 50 man aanwezig. Ze renden allemaal weg bij aankomst van de politie.

 

Het multidisciplinair team blijft de komende periode actief handhaven. Bij het niet naleven van de noodverordening zal er een proces verbaal worden uitgeschreven.

Er gaat nogmaals een oproep aan iedereen om zich te houden aan de regels van de noodverordening.

 

Ontwijken van ezel leidt tot auto over de kop

In de ochtenduren op zondag 18 april kreeg de politiecentrale melding dat er een auto in de mondi op zijn kop, zonder wielen, werd aangetroffen aan de Kaya Ir. R Statius van Eps. Er was niemand in de auto. Getuigen verklaarden dat een vrouw uit de auto was geklommen en op zoek ging naar haar hond. Iets later kwam de bestuurder ter plekke en verklaarde dat ze voor een ezel ging uitwijken waardoor ze de controle over het stuur verloor. De hond die ook in de auto zat, vloog tijdens de aanrijding uit de auto en liep hierna weg. De bestuurder was ongedeerd. Een takelwagen heeft de auto weggesleept.

 

Aanrijding met scooter

Op zondag 18 april omstreeks 00.35 uur kwam een patrouille een meisje met haar gezicht onder het bloed tegen op de Kaya Nikiboko Noord. Zij was van haar scooter gevallen. Oorzaak van de aanrijding is nog niet bekend. Zij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: