OM I POLIS TA ATENDE KASO DI MALTRATO I KASO DI IMAGEN INAPROPIA / HET OM EN DE POLITIE PAKKEN MISHANDELING ZAAK EN ZAAK ONGEPASTE BEELDEN AAN

 

Openbaar Ministerie Curaçao / Public Prosecutor’s Office Curaçao
OM I POLIS TA ATENDE KASO DI MALTRATO I KASO DI IMAGEN INAPROPIA
Via medionan sosial a aparesé imagennan gráfiko den kual por a mira kon un hoben bayendo skol tabata wòrdu maltratá dor di un otro. Ministerio Públiko (OM) i Kuerpo Polisial Kòrsou (KPC) a tuma nota di esaki i aktua mesora a base di denunsia ku a wòrdu hasí. Den kuadro di esaki a detené dos hoben menor di edat. Despues ku polis a interogá nan, nan por a bai. E investigashon den e kaso aki ta kontinuá.
Alabes siman pasá un skol a hasi denunsi di imagennan inapropiá ku a aparesé diripente durante un les online via Zoom. En konekshon ku esaki un hoben menor di edat a wòrdu interogá dor di polis i a atmití ku e la kometé e echo aki. Despues di e interogashon, e hoben menor di edat por a bai. No ta ekskluí ku tin mas persona envolví pa ku e echo aki. E kaso aki tambe ta den investigashon.
Tantu OM komo KPC ta enfatisá ku e komportashon aki no ta wòrdu tolerá i ku e por tin konsekuensia serio pa e malechornan. Den e krisis di corona ku tur e medidanan mester por konfia ku alumnonan por sigui nan lès di un manera seif. Distribushon di imagennan inapropia of inmoral ta kastigabel i por kondusí na kastigu di prisòn of detenshon hubenil.
HET OM EN DE POLITIE PAKKEN MISHANDELING ZAAK EN ZAAK ONGEPASTE BEELDEN AAN
Vorige week zijn via sociale media grafische beelden verspreid waarop men kon zien hoe een schoolgaande jongen door een ander werd mishandeld. Het Openbaar Ministerie (OM) en het Korps Politie Curaçao (KPC) hebben hiervan kennis genomen en op basis van gedane aangifte gelijk op geacteerd. In het kader hiervan zijn twee minderjarigen aangehouden. Na te zijn verhoord door de politie zijn ze heengezonden. De zaak is nog in onderzoek.
Tevens heeft vorige week een school ook aangifte gedaan van ongepaste beelden die tijdens een online les via Zoom plots verschenen. In verband hiermee werd een minderjarige door de politie gehoord die bekende het feit te hebben begaan. Na het verhoor is de minderjarige heengezonden. Het is niet uitgesloten dat er meerdere personen bij dit feit betrokken zijn. Ook deze zaak is nog in onderzoek.
Zowel het OM als het KPC benadrukken dat dergelijk gedrag niet wordt getolereerd en dat dit consequenties kan hebben voor de daders. Door de huidige corona crisis en de beperkingen moet men erop kunnen vertrouwen dat de leerlingen veilig online hun lessen kunnen volgen. Het verspreiden van ongepaste / onzedelijke beelden is strafbaar en kan leiden tot gevangenisstraf of jeugddetentie.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: