Programa kultural virtual komo alternativa pa selebrashon sentral di Dia di Rincon 

 

Programa kultural virtual komo alternativa pa selebrashon sentral di Dia di Rincon 

Kralendijk – Pa motibu di e medidanan vigente relashoná ku e vírùs di corona, lo ofresé un programa kultural virtual riba Dia di Rincon, 30 di aprel. Dia di Rincon ta un manifestashon kultural anual ku nan ta organisá pa 32 aña kaba i ku ta atraé mas ku 4000 bishitante. E meta prinsipal ta pa trese hende serka otro pa di e manera ei laga nan gosa di tur e partinan importante di e patrimonio kultural di Boneiru. 

Dia 26 di febrüari último diputado señora den Heyer a menshoná ku e aña aki lo no tin un selebrashon sentral di Dia di Rincon i ku na lugá di esaki lo bini un programa kultural virtual. A palabrá ku lo tuma lugá un selebrashon virtual di Dia di Rincon, ku ta kuadra ku e medidanan di prekoushon relashoná ku e situashon aktual. For di 22 di aprel 2021 Boneiru ta na nivel di riesgo 4 i esaki ta nifiká ku ainda no ta posibel pa organisá evento.

For di departamento di Supervishon i Mantenshon di Lei lo ofresé tambe e guia nesesario durante e evento akí. Lo por sigui e programa kultural virtual ‘Mi kultura t’e kos’ entre 13:00 or i 19:00 or via pagína di Facebook di ‘Mi kultura t’e kos’ i via Live 99FM Boneiru i e kanal di youtube di Live 99FM.

‘Nos ta biba den un tempu ku tin hopi preshon riba salú mental di nos poblashon. Arte i kultura ta formanan di ekspreshon, ku por sòru pa nos por eksperensiá momentunan di alegria tambe,’ segun diputado señora den Heyer. 

 


Virtueel cultuurprogramma als alternatief voor centrale feestviering van Dia di Rincon

Kralendijk- Wegens de heersende maatregelen in verband met het coronavirus, zal er een virtueel cultuurprogramma worden aangeboden op Dia di Rincon op 30 april.Dia di Rincon is een jaarlijks terugkerende culturele manifestatie. Al 32 jaar wordt het feest  georganiseerd waar meer dan 4000 bezoekers op afkomen. Het hoofddoel is om mensen bij elkaar te brengen om op die manier te laten genieten van alle belangrijke onderdelen van het cultureel erfgoed van Bonaire. 

Op 26  februari heeft de gedeputeerde mevrouw den Heyer vermeld dat er dit jaar geen centrale feestviering van Dia di Rincon zal plaatsvinden en dat er uitgeweken zal worden naar een virtueel cultuurprogramma. Er is afgesproken dat er een virtuele viering van Dia di Rincon zal plaatsvinden, passend bij de voorzorgsmaatregelen betreffende de heersende situatie. Bonaire verkeert sinds 22 april 2021 in risiconiveau 4 en dit betekent dat het nog steeds niet mogelijk is om evenementen te organiseren. 

Vanuit de afdeling Toezicht & Handhaving zal er ook de nodige begeleiding worden aangeboden tijdens dit evenement. Het virtuele cultuurprogramma ‘Mi kultura t’e kos zal tussen 13:00 en 19:00 te volgen zijn via de Facebookpage van Mi kultura t’e kos en Live99FM Bonaire en youtube kanaal Live 99FM.

“We leven in een tijd dat er veel druk ligt op de mentale gezondheid van onze bevolking. Kunst en cultuur zijn uitingsvormen, die ervoor kunnen zorgen dat we ook momenten van vreugde kunnen ervaren.”: aldus gedeputeerde mevrouw den Heyer. 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: