Debat en briefing over het coronavirus: volg het live

Debat en briefing over het coronavirus: volg het live

11 mei 2021

De Tweede Kamer debatteert woensdag 12 mei vanaf 15.30 uur over de ontwikkelingen rond het coronavirus. Voorafgaand aan het debat krijgen Kamerleden een technische briefing over dit onderwerp. De powerpointpresentaties vindt u bij aanvang van de briefing in dit bericht. U kunt de bijeenkomsten live volgen via deze site en de app Debat Direct.

Technische briefing: update coronavirus

De commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) houdt voorafgaand aan het plenaire debat vanaf 12.00 uur een technische briefing. Kamerleden krijgen een update over de laatste ontwikkelingen in de bestrijding van het coronavirus. De briefing bestaat uit twee blokken. Het eerste blok wordt verzorgd door Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ). In het tweede deel worden de Kamerleden bijgepraat door Jaap van Dissel, directeur van het Centrum voor Infectieziektebestrijding van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), en Jaap van Delden, programmadirecteur Covid-19 vaccinatie bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu RIVM.

Presentaties

Wat gebeurt er in een technische briefing?

In een technische briefing geven ambtenaren van een ministerie of vertegenwoordigers van de Algemene Rekenkamer, adviescolleges of onderzoeksinstellingen uitleg over technische aspecten van een bepaald dossier. Na deze uitleg krijgen Kamerleden de gelegenheid om vragen te stellen. Deze vragen zijn niet politiek gericht, maar op de feiten. Een briefing kan openbaar of besloten zijn, afhankelijk van het onderwerp.

Plenair debat: ontwikkelingen rondom coronavirus

De Tweede Kamer debatteert vanaf 15.30 uur in de plenaire zaal over de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus. De Kamerleden spreken onder meer over de mogelijke versoepelingen die aangekondigd zijn tijdens de persconferentie van het kabinet op 11 mei. Voor het debat komen naar verwachting demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair ministers Hugo de Jonge van Volksgezondheid en Tamara van Ark van Medische Zorg naar de Kamer.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: