Aklarashon di dòkter Marian Luinstra pa subida kasonan di Covid -19 Opheldering van arts Marian Luinstra voor stijging Covid-19 gevallen

 

Aklarashon di dòkter Marian Luinstra pa subida kasonan di Covid -19

Último dianan e sifranan di infekshon a subi. Ta trata un grupo di hóben di Boneiru ku a tèst positivo, huntu ku un grupo di hende grandi ku no ta bakuná. Mayoria di e personanan aki no tin keho òf tin keho leve. Nan a tèst paso nan tabata den karentena pa motibu ku tabata den kontakto ku un persona ku a tèst positivo.

Di e manera aki departamento di Salubridat Públiko por wak lihé e gruponan di hende ku a pega ku e vírùs. Ta posibel ku den dianan benidero mas hende por tèst positivo. Esaki ta tene na bista.

Pa evitá e gruponan di infekshon aki ta hopi importante pa mas tantu hende posibel tuma e angua kontra e vírùs di COVID-19. E kontagio por plama ménos lihé i hendenan tin ménos chèns di  bira hopi malu. E klùster aki  ta mustra e importansia pa mas tantu hende bakuna, spesialmente hóben. Mañan, riba 17 di yüni por pasa sin sita na sentro deportivo Jorge Nicolaas entre 9’or di mainta te ku 2’or di atardi pa pasa angua kontra corona. Pa mas informashon tokante bakunashon por yama 0800 0900. 

 

 

Opheldering van arts Marian Luinstra voor stijging Covid-19 gevallen

De laatste dagen zijn de cijfers van besmettingen omhoog gegaan. Hierbij gaat het om een groep jongeren van Bonaire die positief zijn getest samen met een aantal ongevaccineerde volwassenen om hen heen. De meesten hebben geen of lichte klachten en zijn getest omdat ze in quarantaine waren vanwege contact met een positief getest persoon. 

Zo kon de afdeling Publieke Gezondheid de groep mensen met besmettingen snel in beeld krijgen. Het is mogelijk dat er nog andere contacten positief testen de komende dagen. Dit wordt goed in de gaten gehouden.

Om dit soort groepen van besmettingen te voorkomen is het van belang dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren. Een besmetting kan dan niet of veel minder makkelijk verspreiden en minder leiden tot ernstige ziekteverschijnselen. Deze cluster laat ons weer zien hoe belangrijk het is om zoveel mogelijk te vaccineren, vooral ook jongere mensen. Morgen, op donderdag 17 juni is het mogelijk om zonder afspraak een  coronaprik te halen bij sporthal Jorge Nicolaas tussen 09:00-14:00. Voor meer informatie over vaccineren kan gebeld worden naar 0800 0900.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: