KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIA

 Esperamos Supermarket i Coca-Cola ta habri Sentro di Resiklahe /  Esperamos Supermarket en Coca-Cola openen Recycling Center

  Esperamos Supermarket i Coca-Cola ta habri Sentro di Resiklahe

 

Kòrsou ta riku na un Sentro di Resiklahe mas. E biaha aki ta Esperamos Supermarket na Jan Noorduynweg. Na e lokalidat nobo aki tur hende por depositá bòter di plèstik, baki, dòpi i bleki di aluminio grátis. Di e forma aki por resiklá esakinan i krea un produkto nobo.

 

E kònteiner pa kolektá dilanti porta di Esperamos Supermarket ta resultado di un kolaborashon entre Curaçao Beverage Bottling Company (Coca-Cola) i Esperamos Supermarket. E dos kompanianan aki a pone man huntu pa kontribuí na tene nos isla limpi i yuda krea konsientisashon serka e konsumidó ku por resiklá tur bòter di plèstik òf bleki di aluminio.

 

“Na Coca-Cola nos ta haña importante pa konsientisá tur hende di e importansia di resiklahe i kon un bòter bashí, bleki òf tapa tambe tin balor. Tur produkto ku nos ta produsí lokal ya kaba ta trahá di 50% di material resiklá. Resientemente nos a hasi nos tapanan mas chikí di moda ku nos ta usa 20% ménos plèstik i den su totalidat e bòter ta ménos pisá. Awor ta ora pa hasi resiklahe mas fásil pa konsumidó”, segun Myrthe George-Verhulst, Marketing & Sustainability Manager di Coca-Cola. Nos ta orguyoso di e kolaborashon ku Esperamos Supermarket i ta spera ku mas kompania tambe ta kontribuí na un medio ambiente mas limpi riba Kòrsou”.

 

“Esperamos tin mas ku 50 aña un pilá den Sta. Maria, pero apesar di su historia largu den e besindario aki, semper a fihá su bista inovativo riba futuro. Por ehèmpel den uso di energia bèrdè ku ta generá for di nos propio panel solar, e promé punto públiko di karga EV riba e isla (D-Point) i awor tambe e promé sentro di resiklahe na Sta. Maria”, segun e entusiasmá Marketing Manager di Esperamos, Marjolein Verlinden.

 

Den e sentro di resiklahe aki, meskos ku na e otro lokalidatnan na Kòrsou, konsumidónan por depositá bòter di plèstik di e tipo di plèstik number un (PET), bleki di aluminio i plèstik tipo number dos (HDPE). Di e tipo number dos (HDPE) ta traha dòpi di plèstik i tambe hopi biaha artíkulonan di limpiesa i paki di lechi di plèstik di e material aki.

 


 

 

  Esperamos Supermarket en Coca-Cola openen Recycling Center

Curaçao is een Recycling Center rijker. Deze keer bij Esperamos Supermarket aan de Jan Noorduynweg. Op deze nieuwe locatie kan iedereen gratis plastic flessen, bakjes, doppen en aluminium blikjes deponeren, zodat deze weer recyclet kunnen worden naar een nieuw product.

 

De inzamelingscontainer voor de deur van Esperamos Supermarket is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Curaçao Beverage Bottling Company (Coca-Cola) en Esperamos Supermarket. Deze twee bedrijven hebben de handen ineengeslagen om bij te dragen aan het schoonhouden van het eiland en mee te helpen om de bewustwording te creëren bij de consument dat elke plastic fles of aluminium blik gerecycled kan worden. 

 

“Bij Coca-Cola vinden wij belangrijk om mensen bewust te maken van het belang van recycling en hoe óók een lege fles, blikje of dop waarde heeft. Al onze lokaal geproduceerde flessen zijn al van 50% recyclet materiaal gemaakt. Onlangs zijn onze doppen korter geworden, zodat wij hiervoor 20% minder plastic gebruiken en de fles in haar geheel ook lichter wordt. Nu wordt het tijd om het de consumenten nóg gemakkelijker te maken om te gaan recyclen”, aldus Myrthe George-Verhulst, Marketing & Sustainability Manager van Coca-Cola. Ze vervolgt “wij zijn trots op de samenwerking met Esperamos Supermarket en hopen dat ook andere bedrijven hun steentje zullen bijdragen aan een schoner milieu op Curaçao”.

 

“Esperamos is al meer dan 50 jaar een baken in de samenleving van Sta. Maria, maar ondanks haar lange historie in deze omgeving heeft zij nog altijd haar innovative blik gericht op de toekomst. Bijvoorbeeld in het gebruik van groene energie opgewekt met eigen zonnepanelen, het eerste zakelijke EV oplaadpunt op het eiland (D-Point) en nu ook het eerste recycle center in 

Sta. Maria”, aldus de enthousiaste Marketing Manager van Esperamos, Marjolein Verlinden.

 

In dit recycling center kunnen consumenten -net als op andere locaties op Curaçao- plastic flessen van het type plastic nummer één (PET) deponeren, aluminium blikjes en plastic type nummer twee (HDPE). Van type nummer twee (HDPE) zijn plastic doppen gemaakt ook schoonmaakartikelen en plastic melkpakken zijn vaak gemaakt van dit materiaal.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: