Promé Minister Pisas ta partisipá na Konferensia Ministerial di OCTA

Promé Minister Pisas ta partisipá na Konferensia Ministerial di OCTA

Geplaatst op 25 June 2021 dor di Ministerio Asuntunan General i Promé Minister

WILLEMSTAD – Djaweps dia 24 di yüni 2021, Promé Minister Pisas a partisipá di forma virtual na un Konferensia Ministerial Ekstraordinario di ‘Overseas Countries & Territories Association’ (OCTA).

E Konferensia Ministerial Ekstraordinario akí, a tuma lugá pa formalisá e relashon entre OCTA, organisashon di e diferente pais i teritorionan di ultramar (LGOs), ‘United Kingdom Overseas Territories Association’ (UKOTA) i organisashon di e teritorionan Britániko di ultramar.

Entre otro pa motibu di Brexit, e teritorionan Britániko di ultramar no ta un LGO for di luna di febrüari 2020. Komo konsekuensia di esaki, e teritorionan Britániko ya no por ta miembro di OCTA mas. Djaweps 24 di yüni, OCTA i UKOTA a firma un Memorando di Entendimentu (MoU) basá riba e posibilidatnan pa konhuntamente traha riba diferente tema manera por ehèmpel kambionan di klima, oséano i energia.

Durante su intervenshon, Promé Minister Pisas a duna su sosten i apoyo na e kolaborashon akí, prinsipalmente mirando e relashon ku diferente di e LGOnan Britániko den nos region manera por ehèmpel Anguilla, Cayman Islands i Bermuda.

 

Participatie Minister-President Pisas aan OCTA Ministeriële Conferentie

Geplaatst op 25 juni 2021 di door Ministerie van Algemene Zaken en Minister President

WILLEMSTAD – Op donderdag, 24 juni 2021 heeft Minister President Pisas virtueel deelgenomen aan de Buitengewone Ministeriële Conferentie van de Overseas Countries & Territories Association (OCTA).

De Buitengewone Ministeriële Conferentie werd gehouden om de relatie tussen OCTA, de organisatie voor de Landen en Gebieden Overzee (LGOs) en de United Kingdom Overseas Territories Association (UKOTA), de organisatie van de Britse overzeese gebieden, te formaliseren.

Mede dankzij Brexit zijn de Britse overzeese gebieden sinds februari 2020 geen LGO meer, en kunnen ze geen lid meer zijn van OCTA. Gezien de mogelijkheden om samen te werken op verschillende thema’s zoals klimaatverandering, oceanen en energie, hebben OCTA en UKOTA vandaag een MoU ondertekend.

In zijn interventie gaf Minister President Pisas aan dat hij deze samenwerking ondersteunt, vooral gezien de relaties met verschillende Britse LGOs zoals Anguilla, Cayman Islands en Bermuda, in de regio.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: