Integrale Wijk Ontwikkeling ta aktivo den barionan

 

Integrale Wijk Ontwikkeling ta aktivo den barionan

 

Kralendijk – E trabounan ku ya a kuminsá na e Sentro di bario Nikiboko ta un ehèmpel ku Entidat Públiko Boneiru ta sigui ku su programa di desaroyo den barionan na Boneiru. E asina yama Desaroyo Integral di Bario (Integrale Wijk Ontwikkeling) ta pa mehora bida i bibiendanan den barionan. 

 

E proyekto Desaroyo Integral di Bario (IWO)  ta kai bou di direktorado di Komunidat i Kuido. Resien a tuma e desishon pa buska un persona pa sigui trèk e proyektonan. Ta e intenshon pa sigui sostené e habitantenan i plataformanan di bario na un manera konstruktivo. Asin’ei tambe ta sòru ku esnan ku ta biba den e bario ta haña sosten pa realisá aktividat i drecha nan kondishon di bida den nan bario.

Un otro parti di e Integrale Wijk Ontwikkeling (IWO) ta pa for di Entidat Públiko Boneiru yuda drecha e kondishonnan di bida den e barionan. Resien diputado Nina Den Heyer a firma un akuerdo ku Fundashon Cas Boneriano pa pone atenshon i hasi mantenshon na e sentronan di bario na Nort’i Saliña, Amboina, Tera Kòrá i Antriol /Family Justice Center.

 

Den tempu binidero lo sigui sostené e plataformanan den bario pa asin’ei sòru ku e habitantenan ta satisfecho ku e bario ku nan ta biba aden. Lo sostené e inisiativanan pa tin deporte i spèl den barionan. Esaki ta importante pa esnan grandi por haña tempu pa dibertí. Pa esnan mas chikitu i hóben lo tin aktividat espesial awor ku fakansi ta dilanti porta. 

 

 

Integrale Wijk Ontwikkeling actief in buurten

Kralendijk – Het herstel van het wijkcentrum Nikiboko is een voorbeeld dat het openbaar lichaam Bonaire doorgaat met de ontwikkeling in de wijken van Bonaire. De Integrale Wijk Ontwikkeling is in het leven geroepen om de woon en leefomstandigheden in de wijken te verbeteren. 


Het project Integrale Wijk Ontwikkeling (IWO) valt onder de Directie Samenleving en Zorg. Onlangs is besloten om een persoon te zoeken om alle activiteiten die onder IWO vallen verder te trekken. De bewoners en de wijkorganisaties kunnen er op rekenen dat er nog constructieve steun blijft komen vanuit de overheid om activiteiten te ontplooien in de wijken.

Een andere taak binnen de Integrale Wijk Ontwikkeling (IWO) is om de woonomstandigheden in de wijken te verbeteren. Onlangs heeft gedeputeerde Den Heyer een akkoord getekend met Fundashon Cas Boneriano ( de organisatie die zorg draagt voor de sociale woningbouw op Bonaire). Afgesproken is om aandacht te besteden aan de renovatie en onderhoud aan de wijkcentra van Nort’i Saliña, Amboina, Tera Kòrá i Antriol /Family Justice Center.

De wijkorganisaties kunnen rekenen op steun vanuit het openbaar lichaam Bonaire door inzet vanuit de Integrale Wijk Ontwikkeling (IWO) om de leefbaarheid te vergroten. Bewoners moeten blij zijn om in hun wijk te wonen. Initiatieven voor meer sport en spel kunnen rekenen op steun. Dit is belangrijk voor de ouderen om zich te vermaken. Voor de jongeren zullen er meer activiteiten zijn nu de vakantie voor de deur staat.     

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: