Pronto desaroyo di Playa Fòrni Kalki (Bachelor’s Beach) ta kuminsá Werkzaamheden aan de Playa Fòrni Kalki (Bachelor’s Beach) gaan spoedig van start

 

Pronto desaroyo di Playa Fòrni Kalki (Bachelor’s Beach) ta kuminsá

 

Kralendijk – Entidat Públiko Boneiru den kolaborashon ku diferente partner ta bai kuminsá ku sierto trabounan na Playa Fòrn’i Kalki pa transformá e bich den unu mas aksesibel i mas bunita.

 

A traha riba un diseño pa e playa ku ta hasi esaki mas organisá i ku fasilidat pa esnan ku ta bishitá e playa. Lo bini sufisiente lugá pa stashoná outo ku espasio pa bùs tambe por para. Parti ariba ta bai krea un terasa ku palapa, konekshon grátis di internèt, un trapi mas mihó i seif pa baha na e playa i matanan bunita i lokal pa krea e esfera ideal. “Laman ta parti di nos kultura i identidat boneriano. Disfrutá di un dia na playa ku famia ta un aktividat ku nos komo boneriano ta hasi regularmente. Teniendo na kuenta e historia i tambe e kantidat di persona ku ta bishitá Playa Fòrn’i Kalki ta nesesario pa mehorá e fasilidatnan na e bich aki pa nos lokalnan i e industria turístiko”, segun diputado di turismo Hennyson Thielman 

 

Lo bai traha tambe riba un parke di hunga pa nos muchanan, kioskonan kaminda empresarionan lokal por bende of hür ekipo, un área pa por kumpra kos di kome i bebe ku mesa di piknik i un edifisio ku fasilidat di baño kaminda por kambia paña. “Un arkitekto boneriano a traha diseño di e bich aki. Nos ta sumamente orguyoso ku un hóben profeshonal i lokal ku ta kompronde nos estilo i nesesidatnan a traha diseño di e bich pa asina nos sigui hisa nivel di bida di nos suidadanonan”, segun diputado di infrastruktura James Kroon.

 

Entidat Públiko Boneiru a perkurá pa mantené e aspektonan natural i úniko di e bich i ta garantisá ku esakinan lo keda intakto. E bich ta i lo keda grátis pa públiko, ta solamente un facelift e ta haña pa nos lokalnan i bishitantenan. Desaroyo di e bich aki ta den liña di maneho di nos sektor turístiko i e Plan di Rekuperashon di Turismo. Meta di esaki ta pa elevá nos fasilidatnan i krea eksperensianan nobo i úniko. Por spera ku den e lunanan binidero desaroyonan visibel ta tuma lugá na e bich. Esaki kisas lo limitá e akseso temporalmente, pero na mes momentu lo perkurá ku aki 6 luna Boneiru  por gosa di un Playa Fòrn’i Kalki hopi mas bunita ainda.

 

Download link
https://we.tl/t-50hG8OGrdl

 

Werkzaamheden aan de Playa Fòrni Kalki (Bachelor’s Beach) gaan spoedig van start

 

Kralendijk – Het Openbaar Lichaam Bonaire gaat in samenwerking met verschillende partners beginnen aan werkzaamheden om de Playa Fòrn’i Kalki  toegankelijker en mooier te maken.

 

Bij het maken van het ontwerp is rekening gehouden met een beter georganiseerd geheel en faciliteiten voor degenen die het strand bezoeken. Er komen voldoende parkeerplaatsen met ook genoeg ruimte voor bussen. Op het hoger gelegen gedeelte komt een terras met palapa’s, gratis internetverbinding, een betere en veiliger trap naar het strand en mooie, lokale planten om een ideale sfeer te creëren. ‘De zee is onderdeel van onze Bonairiaanse cultuur en identiteit. Een dagje genieten aan het strand met het hele gezin is voor ons als Bonairianen een regelmatig terugkerende aciviteit. Gezien de geschiedenis van de Playa Fòrn’i Kalki en ook het aantal mensen die dit strand bezoeken is het noodzakelijk om voor betere faciliteiten te zorgen, voor zowel lokale bezoekers als toeristen’, aldus de gedeputeerde van toerisme Hennyson Thielman.

 

Er komt ook een speelplek voor kinderen, kiosken waar lokale ondernemers strandmateriaal kunnen verkopen of verhuren, een plek met picknicktafels waar eten en drinken verkocht wordt en een gebouw met douche en toilet en waar men zich kan omkleden. ‘Een Bonairiaanse architect heeft het ontwerp gemaakt. Wij zijn er bijzonder trots op dat een jonge, lokale professional die onze stijl en onze behoeften begrijpt het strand heeft ontworpen, zodat wij het niveau van leven van onze inwoners kunnen blijven verhogen’, aldus de gedeputeerde van infrastructuur James Kroon.

 

Het Openbaar Lichaam Bonaire heeft ervoor gezorgd de unieke, natuurlijke aspecten van het strand te behouden en geeft de garantie dat deze intact blijven. Het strand is en blijft gratis toegankelijk voor het publiek, het krijgt enkel een facelift voor onze lokale mensen en onze bezoekers. De ontwikkeling van dit strand is in lijn met het beleid voor onze toeristische sector en het Toeristisch Herstelplan. Het doel is om ons faciliteiten te verbeteren en nieuwe, unieke ervaringen te creëren. Verwacht kan worden dat in de komende maanden zichtbare veranderingen plaatsvinden op dit strand. Dit kan misschien de toegankelijkheid tijdelijk beperken, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat over 6 maanden 

Bonaire van een nog veel mooiere Playa Fòrn’i Kalki kan genieten.


Download link
https://we.tl/t-50hG8OGrdl

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: