EPB ta krea kupo di trabou ku e proyekto ‘Krea Trabou’ Bonaire zorgt voor baan met project ‘Krea Trabou’

EPB ta krea kupo di trabou ku e proyekto ‘Krea Trabou’ Bonaire zorgt voor baan met project ‘Krea Trabou’

 

Kralendijk – Entidat Públiko Boneiru a krea kupo di trabou huntu ku Plenchi di Trabou i diferente kompanianan di gobièrnu. E kuponan di trabou ta pa personanan ku a keda sin entrada pa motibu di e pandemia di Covid-19.

 

Entidat Públiko Boneiru tin 500.000 dòler for di entradanan reservá di 2019 pa diferente proyekto ku e meta pa mitigá e efektonan negativo finansiero di Covid-19 riba nos isla. Ku e diferente proyektonan ta stimulá nos ekonomia i krea kuponan di trabou manera mantenshon di sitionan públiko i edifisionan di gobièrnu, tim di rosa i kap mata, kuidadó di playa, evaluadó i mas. E proyekto “Krea Trabou” ta brinda e posibilidat pa por sigui kurso i formashon i ta fungi komo un introdukshon pa e trahadónan riba merkado laboral. “Krea Trabou” ta ofresé trabou pa minimal 3 luna te 6 luna. E trahadónan ta risibí un salario kompleto.

 

“E grupo afektá pa e pandemia di Covid-19 ta grandi. Tin mas òf ménos 415 persona ku ta sin entrada i no a keda nos nada otro pa bini ku solushonnan proaktivo riba término kòrtiku. E kolaborashon di e kompanianan di gobièrnu ta pone ku awor tin diferente kupo di trabou disponibel ku ta aliviá e situashon finansiero di nos siudadanonan”, segun diputado di desaroyo ekonómiko Hennyson Thielman.

 

Un di e proyektonan ku ya tin algun tempu andando ta e tim di rosa i kap mata i mantenshon di sitionan públiko. A sera un akuerdo ku Selibon pa ehekutá e tareanan akí. Selibon ta tuma trahadónan di Plenchi di Trabou pa por sigurá ku e kuponan ta bai pa e personanan ku a pèrdè nan trabou. Selibon su tarea ta pa kontrolá e trabou i sòru ku nan ta keda hasi esaki na nivel. Tambe Selibon ta komuniká ku EPB bèk na momento ku esaki keda finalisá.  Algun di e trabounan di mantenshon ta enserá fèrf i ‘touch up’ sitionan públiko i trabou di limpiesa i kap mata. E sitionan kaminda ta bai ehekutá e trabounan ta entre otro e diferente bichnan kaminda lo kap mata, drecha baki di mata i sòru pa e bich keda limpi i atraktivo. E trahadónan ta hasi mantenshon di parkenan públiko i limpia i drecha banki i fèrf esakinan. Tambe nan ta kap mata a lo largo di e rutanan di kana i drecha esakinan. Algun otro trabou ta enserá kap mata i limpia dam i roi i fèrf e rotòndenan, bòrchinan di bùs i diferente otro área den sentro di siudat. 

 

Diputado Hennyson Thielman a bishitá e diferente sitionan kaminda por mira e trabounan ta tumando lugá. Por a nota sigur un tim aktivo i hasiendo mantenshon i limpiesa na nos bichnan.

 

Proyekto Krea Trabou ta un kolaborashon entre Plenchi di Trabou, BonLab, Selibon, Ofisina di Turismo i direktorado di Planifikashon i Desaroyo.

 

Bonaire zorgt voor baan met project ‘Krea Trabou’

 

Kralendijk – Samen met Plenchi di Trabou en diverse overheidsinstanties heeft het openbaar lichaam Bonaire (OLB) banen gecreëerd voor mensen die door de Covid-19 pandemie geen inkomen meer hebben.

 

Het OLB heeft $500.000 uit de gereserveerde middelen van 2019 beschikbaar gesteld voor diverse projecten om de financiële gevolgen van Covid-19 op ons eiland te verzachten. Hierdoor wordt onze economie gestimuleerd en banen gecreëerd. Banen zoals onderhoud van openbare plekken en overheidsgebouwen, een team dat overtollige begroeiing weghaalt, verzorgers van stranden, controleurs en dergelijke. Naast baanmogelijkheden zorgt het project ‘Krea Trabou’ ook voor cursussen en opleidingen en dient als toeleiding van de werknemers op de arbeidsmarkt. ‘Krea Trabou’ biedt werk voor minimaal 3 maanden tot maximaal 6 maanden, waarbij de werknemers een volledig salaris verdienen. 

 

“De groep mensen die door de pandemie getroffen zijn is groot. Er zijn ongeveer 415 mensen die zonder inkomen zitten. Het rest ons niets anders dan met proactieve oplossingen op korte termijn te komen. De samenwerking van de overheidsinstanties zorgt voor meerdere beschikbare banen. Dit biedt verlichting voor de financiële toestand van onze inwoners”, aldus de gedeputeerde van economische ontwikkeling Hennyson Thielman. 

 

Eén van de projecten die al langere tijd loopt, is het team dat overtollige begroeiing weghaalt en voor onderhoud van openbare plekken zorgt. Er is een overeenkomst aangegaan met Selibon om deze taken uit te voeren. Selibon zal de werknemers van Plenchi di Trabou aannemen om te verzekeren dat de banen naar die personen gaan die hun banen kwijt zijn geraakt. De taak van Selibon is om toezicht te houden op het werk en ervoor te zorgen dat het naar behoren wordt uitgevoerd. Daarnaast zal Selibon ook terugkoppelen naar het eilandbestuur als de werkzaamheden afgerond zijn. 

 

Enkele van de onderhoudswerkzaamheden zijn het verven en bijwerken van openbare plekken en schoonmaak- en snoeiwerkzaamheden. De werknemers zorgen voor het onderhoud van openbare parken en reinigen en verven de zitbanken. Ook worden er planten en bomen gesnoeid langs de wandelpaden die hersteld worden. Enkele andere werkzaamheden zijn het weghalen van begroeiing en het schoonmaken van dammen en greppels, het verven van rotondes, bushaltes en verschillende andere plekken in het stadscentrum. 

 

Gedeputeerde Hennyson Thielman heeft de verschillende plaatsen bezocht waar de werkzaamheden plaatsvinden. Hij heeft kennis kunnen nemen van tenminste één team dat actief was met het onderhouden en schoonmaken van onze stranden. Het project ‘Krea Trabou’ is een  samenwerking tussen Plenchi di Trabou, BonLab, Selibon, TCB en de directie Ruimte en Ontwikkeling.

 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: