A duna señal pa kuminsá ku renobashon di matadero na Boneiru Startsein gegeven voor renovatie van slachthuis op Bonaire

A duna señal pa kuminsá ku renobashon di matadero na Boneiru 

Kralendijk – Awor sí renobashon di matadero ta bai kuminsá. Desvelo di un bòrchi dilanti di e edifisio na Kaminda Lagun tabata e señal simbóliko pa kuminsá ku esaki. Ku e renobashon Boneiru ta haña un matadero ku ta kumpli ku tur eksigensia moderno riba tereno di siguridat di alimento i salubridat públiko. Ta bini tambe mas atenshon pa bienestar di e animalnan ku nan ta trese matadero. 

E matadero ta un parti importante di e departamento veterinario ku resientemente nan a establesé. For di firmamentu di e akuerdo intergubernamental na aña 2018, Entidat Públiko Boneiru i ministerio di Agrikultura, Naturalesa i Kalidat di Alimento a hasi palabrashon pa renobá e matadero. Pa medio di establesé un departamento veterinario Entidat Públiko Boneiru ta sòru pa duna habitantenan un mihó servisio. Esaki ta kana huntu ku e plan pa profeshonalisá krio di kabritu i agrikultura.

Entidat Públiko Boneiru a duna enkargo pa renobashon di e matadero. Entidat Públiko Boneiru i ministerio di Agrikultura, Naturalesa i Kalidat di Alimento huntu ta paga e renobashon. Streefkerk + Architects, ku alabes ta bai duna guia na e renobashon, a pinta e matadero nobo. Dimi Construction bv ta ehekutá renobashon di e matadero. E trabounan ta kuminsá den e di tres kuartal di e aña akí. Otro aña e matadero nobo mester ta kla. 

 


Startsein gegeven voor renovatie van slachthuis op Bonaire 

Kralendijk – De renovatie van het slachthuis gaat nu echt van start. De onthulling van een bord voor het pand aan de Kaminda Lagun was de symbolische startsein hiervoor. Met de renovatie krijgt Bonaire een slachthuis dat voldoet aan alle moderne eisen op het gebied van voedselveiligheid en volksgezondheid Ook komt er meer aandacht voor het welzijn van dieren die ernaartoe worden gebracht.

Het slachthuis is een belangrijk onderdeel van de onlangs opgezette veterinaire afdeling. Sinds de ondertekening van het bestuursakkoord in 2018 hebben het openbaar lichaam Bonaire en het ministerie van Landbouw, Natuur &Voedselkwaliteit afgesproken het slachthuis te renoveren. Door een veterinaire afdeling op te zetten zorgt het openbaar lichaam Bonaire voor een betere dienstverlening naar de bevolking. Dit gaat samen met het plan om de geitenhouderij en landbouw te professionaliseren . 

De opdracht tot renovatie van het slachthuis is gegeven door het openbaar lichaam Bonaire. Het OLB met het  ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit betalen samen de renovatie. Het nieuwe slachthuis is getekend door Streefkerk + Architects die ook de renovatie gaat leiden. De renovatie van het slachthuis wordt uitgevoerd door Dimi Construction bv. De werkzaamheden starten in het derde kwartaal van dit jaar. Volgend jaar moet het nieuwe slachthuis klaar zijn.

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: