KASO PRO FORMA DEN KORTE DI INVESTIGASHON THEMIS / PRO FORMA ZITTING ONDERZOEK THEMIS

KASO PRO FORMA DEN KORTE DI INVESTIGASHON THEMIS
Djabièrne 12 di mart, a presentá e promé kaso den Korte di Promé Instansia den e investigashon Themis. E sospechosonan C.F.L. di 38 aña i A.A.F.E. di 34 aña a presentá awe pa promé biaha den e asina yama kaso pro forma. Ambos sospechoso a keda detené durante un akshon grandi dia 26 i 27 di novèmber 2020. Nan a keda den aresto preventivo for di e momentu di detenshon.
Durante di presentashon di e kaso den Korte, Ministerio Públiko a duna di konosé ku ambos homber ta wòrdu sospechá di ta miembro di organisashon No Limit Soldiers (NLS). Segun Ministerio Públiko NLS ta sospechá ku NLS ta un kolaborashon kriminal. Ta tene nan responsabel pa narkotráfiko internashonal i diferente delitunan di violensia. Tambe ta sospechá e dos sospechosonan ku a presenta den korte awe di labamentu di plaka i otro opheto.
Themis ta un investigashon di echonan kastigabel kometé den diferente pais den Reino Hulandes i otro pais pafó di esaki. Speshal pa e investigashon aki a forma un tim di reshèrshi ku ta konsistí di miembro di kuerponan polisial di Sint Maarten, Kòrsou, Aruba i tambe e Tim di Koperashon di Reshèrshi (RST). E tim aki ta kai bou di mando di Ministerio Públiko di Sint Maarten i Ministerio Públiko di Kòrsou.
Awe, Korte di Promé Instansia a rechasá petishon di e sospechosonan pa pone nan den libertat. E aresto preventivo di ambos sospechoso a keda prolongá awe ku 4 luna dor di Korte te ku 25 di yüni 2021 na momentu ku presenta e kaso atrobe den Korte. E investigashon penal ta kontinuá.
Es ku tin informashon ku por yuda e tim di investigashon por tuma kontakto ku e tim via di e siguiente numbernan di telefòn/Whatsapp: +5999 521 3865 (Kòrsou) òf +1 721 586 5052 (Sint Maarten).
Es ku ta preferá di keda anónimo por kompartí informashon dia di e siguiente liña di tep (tambe Whatsapp): +5999 679 2896 (Kòrsou) o +1 721 553 0561 (Sint Maarten).

 

PRO FORMA ZITTING ONDERZOEK THEMIS
Voor het Gerecht in Eerste Aanleg vond op vrijdag 12 maart 2021 de eerste zitting plaats in het grootschalig onderzoek genaamd Themis. De 38 jarige C.F.L. en de 34 jarige A.A.F.E. stonden vandaag voor het eerst op een zogenoemde pro forma zitting. Beide verdachten zijn tijdens een grote actie op Curaçao op 26 en 27 november 2020 aangehouden. Zij zitten sindsdien in voorarrest. De zaken werden vandaag niet inhoudelijk behandeld.
Het Openbaar Ministerie liet op de zitting weten dat beide mannen ervan verdacht worden deel uit te maken van de organisatie de No Limit Soldiers (NLS). Volgens het Openbaar Ministerie wordt de NLS ervan verdacht een crimineel samenwerkingsverband te zijn. Zij wordt verantwoordelijk gehouden voor de internationale handel in verdovende middelen en voor meerdere geweldsdelicten. De twee verdachten die vandaag terecht stonden worden ook verdacht van het witwassen van geld en goederen.
In de zaak Themis wordt onderzoek gedaan naar strafbare feiten die de afgelopen jaren in de verschillende landen van het Koninkrijk der Nederlanden en in landen daarbuiten zijn gepleegd. Speciaal voor dit onderzoek is daarom een rechercheteam geformeerd, bestaande uit leden van de politiekorpsen van Sint Maarten, Curaçao, Aruba en het Recherche Samenwerkingsteam (RST). Dit rechercheteam staat onder leiding van het Openbaar Ministerie Sint Maarten en het Openbaar Ministerie Curaçao.
Het Gerecht in Eerste Aanleg heeft vandaag verzoeken van de verdachten om in vrijheid te worden gesteld afgewezen. Het voorarrest van beide mannen is vandaag door het Gerecht verlengd tot en met 25 juni 2021 als de zaak weer op zitting zal staan. Het strafrechtelijk onderzoek wordt voortgezet.
Wie informatie heeft die het onderzoeksteam kan helpen, kan het team bereiken op de volgende telefoon/Whatsapp-nummers: +5999 521 3865 (Curaçao).
Wie liever anoniem blijft, kan informatie delen via de volgende tiplijnen (tevens Whatsapp): +5999 679 2896 (Curaçao) of +1 721 553 0561 (Sint Maarten).
4
1 Share
Like

Comment
Share

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: