‘Meldkamer’ i ‘Intake’ ku 10 aña di eksistensia / Meldkamer en Intake bestaan 10 jaar

‘Meldkamer’ i ‘Intake’ ku 10 aña di eksistensia

Riba djadumingu 15 di ougùstùs Meldkamer i e departamentu di Intake ya ta eksistí pa 10 aña kaba den e forma ku nos konosé awendia. Den un esfera festivo i ameno a tene diferente spich i a rekoré vários memoria durante di un brùnch.

Dies aña pasá algun trahadó a hasi un estudio pa asina por traha den Meldkamer i e departamentu di Intake. Promé ku esaki no tabatin un Meldkamer ni departamentu di Intake: un agente tabata kontesta e telefòn i e mes mester a informá e ‘wachtcommandant’. Awendia e Meldkamer ta dispone di ekipo moderno ku ta ‘up-grade’ regularmente. 

E trahadónan di e departamentu di Intake ta esnan ku na promé instante bo ta topa ora bo bishita warda di polis entre 7.30 or di mainta pa 9.30 or di anochi. Nan ta tuma entre otro keho òf ta referí bon a e departamentu konserní. Meldkamer ta alkansabel 24 ora pa dia I ta e number di emergensia pa tur servisio di ayudo manera polis, ambulans, brantwer i wardakosta.

 

Bo a mira algu sospechoso? Yama 717 8000 òf e liña di tep anónimo 717 7251.

 

Meldkamer en Intake bestaan 10 jaar

 

Op zondag 15 augustus bestond de Meldkamer en de afdeling Intake al 10 jaar in de vorm zoals we het nu kennen. In een feestelijke en gezellige sfeer werden tijdens een brunch verschillende speeches gehouden en herinneringen naar boven gehaald. 

Tien jaar geleden werden een aantal medewerkers opgeleid om de Meldkamer en Intake te bemannen. Hiervoor was er geen meldkamer of intake; de telefoon werd door een agent opgenomen die dan zelf de wachtcommandant moest informeren. Tegenwoordig beschikt de meldkamer over moderne apparatuur die regelmatig wordt ge-upgrade. 

De Intake medewerkers zijn degenen die je als eerste te woord staan bij het politiebureau tussen 7 uur en  21.30 uur, en nemen onder andere ook aangiftes op of verwijzen je door naar de betreffende afdeling. De Meldkamer is 24 uur bereikbaar en is het noodnummer voor alle hulpdiensten zoals de politie,  ambulance, de brandweer en de kustwacht.

 

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: