A profeshonalisá “Sociaal Vormings Traject” Kòrsou

A profeshonalisá “Sociaal Vormings Traject” Kòrsou

Geplaatst op 17 August 2021 dor di Ministerio Asuntunan General i Promé Minister

WILLEMSTAD – Gobièrnu di Kòrsou, den presensia di Promé Minister Gilmar Pisas (ademas Minister di Hustisia), Minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia di Desaroyo Sosial, Labor i Bienestar, Minister Sithree van Heydoorn di Edukashon, Siensia, Kultura i Deporte i Komandante di Forsa Naval di region di Karibe, Brigada General di Marina Frank Boots, a firma e akuerdo pa profeshonalisá “Sociaal Vormings Traject” Kòrsou (SVT). E akuerdo ta resultado di palabrashonnan anteriormente hasí a traves di e Pakete Pais (Landspakket). Defensa lo paga un parti grandi di e kurso. E enkargo final di e SVT ta sinta serka Gobièrnu di Kòrsou.

E ‘Sociaal Vormings Traject’ (SVT) na Kòrsou ta drenta un fase nobo. A firma e akuerdo ku ta hasi posibel pa sigui profeshonalisá SVT. Ku e akuerdo nobo e ministerionan konserní na Kòrsou i Defensa a yega na un palabrashon mutuo pa pone mas rekurso humano i finansiero na disposishon di e SVT. Ademas, ku e akuerdo nobo e porta a habri pa tambe ofresé edukashon na solamente hende muhé. E akuerdo a keda firmá na Marinebasis Parera.

E kurso ‘Sociaal Vormings Traject’ ta konsistí di un parti di formashon militar i un parti di stazje. E kurso ta pa hóbennan ku un défisit sosial, ku hopi bia tin di haber ku problemanan sosial. Den e kurso e hóbennan ta siña normanan manera traha huntu, rèspèt, regularidat, responsabilidat i disiplina. Nan ta haña edukashon militar básiko i nan ta risibí un barèt i sertifikado na final di e parti di formashon. Despues e hóbennan mester kore stazje seis luna pa un aña largu pa por kompletá e kurso. Di e forma akí nan lo ta prepará pa e próksimo paso den komunidat sivil.

E parti di formashon militar di e SVT ta dura sinku luna i ta tuma lugá na Marinekazerne Suffisant. E instruktornan ta militarnan di e forsa militar na Kòrsou. Gobièrno di Kòrsou tambe ta pone personal na disposishon di e kurso. Durante di e fase militar ta entre otro drel e hóbennan, nan ta hasi hopi deporte, nan ta siña kon pa defendé nan mes i nan ta bivaker. Nan ta kompletá e fase militar ku een tèst final ku ta dura un siman.

Hende Muhé

Un desaroyo nobo den e SVT ta ku den e akuerdo nobo hende muhé tambe por sigui e kurso. Kuminsando for di 2022, strukturalmente lo bai duna pa aña dos kurso pa hende hòmber i hende muhé, ku un máksimo di 35 persona pa kada kurso. E aña akí Defensa tambe a firma un akuerdo nobo ku Gobièrnu di Aruba.

Sociaal Vormings Traject Curaçao geprofessionaliseerd

Geplaatst op 17 augustus 2021 di door Ministerie van Algemene Zaken en Minister President

WILLEMSTAD – Het Land Curaçao, vertegenwoordigd door de Minister-President Gilmar Pisas (tevens Minister van Justitie), Minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, Minister Sithree van Heydoorn van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport en de Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied, brigadegeneraal der mariniers Frank Boots hebben het convenant voor de professionalisering van het “Sociaal Vormings Traject Curaçao” (SVT) heden ondertekend. Het convenant is een uitwerking van eerder overeengekomen afspraken in het Landspakket. Defensie gaat een groter deel van de kosten van de opleiding voor haar rekening nemen. Eindverantwoordelijk voor het SVT is de Regering van Curaçao.

Het Sociaal Vormings Traject (SVT) op Curaçao gaat een nieuwe fase in. Vandaag werd een convenant getekend waarmee het SVT verder wordt geprofessionaliseerd. Met het nieuwe convenant spreken de betrokken ministeries op Curaçao en Defensie gezamenlijk af om meer personele en financiële middelen voor het SVT ter beschikking te stellen. Ook is met het nieuwe convenant de deur geopend voor een opleiding voor alleen vrouwen. De ondertekening van het convenant vond plaats op Marinebasis Parera.

Het Sociaal Vormings Traject is een opleiding dat bestaat uit een militair vormingsdeel en een stagedeel. De opleiding is bedoeld voor jongeren met een maatschappelijke achterstand, die veelal te maken hebben met de sociale problematiek. In de opleiding leren de jongeren waarden als samenwerken, respect, regelmaat, verantwoordelijkheid en discipline. Zij krijgen een militaire basisopleiding en verdienen aan het einde van het vormingsdeel een baret en certificaat. Hierna moeten de jongeren zes maanden tot één jaar stage lopen, waarna zij de totale opleiding afronden. De jongeren zijn dan klaargestoomd voor een kansrijke vervolgstap in de burgermaatschappij.

Het militaire vormingsdeel van het SVT duurt vijf maanden en wordt gegeven op Marinekazerne Suffisant. De instructeurs zijn militairen van de Curaçaose militie. Ook de Curaçaose overheid stelt personeel ter beschikking voor de opleiding. Tijdens de militaire fase leren de jongeren onder andere exercitie, sporten zij veel, krijgen zij zelfverdedigingslessen en gaan ze op bivak. Zij sluiten de militaire fase af met een eindoefening die een week duurt.

Vrouwen

Een nieuwe ontwikkeling in het SVT is dat met het nieuwe convenant ook opleidingen voor vrouwen mogelijk worden gemaakt. Vanaf 2022 worden structureel twee opleidingen voor mannen of vrouwen per jaar gegeven, met een maximum van 35 personen per opleiding.

Eerder dit jaar tekende Defensie ook al een nieuw convenant met de Regering van Aruba.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: