Yamada na hendenan ku salú vulnerabel pa pasa angua di corona

 

Yamada na hendenan ku salú vulnerabel pa pasa angua di corona

 

Kralendijk – Departamento di Salubridat Públiko ta hasi un yamada na siudadanonan ku un estado di salú vulnerabel pa pasa e angua di corona si nan no hasi esei ainda.  Ta bai pa hendenan ku por ehèmpel diabétis, preshon haltu, malesa vaskular i di kurason. Si hendenan den e grupo di riesgo akí pega ku e vírùs di corona, nan ta kore un riesgo mas grandi ku nan ta haña keho serio i tin ku bai hòspital. 

 

Na Boneiru e variante delta di e vírùs ta aktivo. Ta konosí ku hende por pega muchu mas fásil ku e variante akí. Hendenan ku un salú vulnerabel tin biaha ta pensa ku ta mihó si nan no pasa angua. Pero hustamente pa e hendenan akí ta hopi importante pa nan bakuná. Asina nan ta kore ménos riesgo ku nan ta haña keho serio si nan pega ku e vírùs.  

 

Pa un bon protekshon ta importante ku un persona ta kompletamente bakuná, pues a pasa dos angua. Finalmente un persona ku pasa dos angua tin ménos chèns pa den kaso di kontagio bira hopi malu i bai hòspital. Ta rekomendá hende ku un salu vulnerabel pa konsultá ku nan dòkter di kas promé ku nan pasa angua.  

 

Siudadanonan ku ke traha un sita pa pasa angua kontra corona, por yama e number grátis 0800 0900. Nan por pasa e angua tambe sin sita djasabra di 09:00 – 14:00 na Kompleho Deportivo Jorge Nicolaas. Na e sentro deportivo semper un dòkter ta presente pa kontestá pregunta tokante e angua di corona promé ku un hende pasa e angua.

 

Oproep aan mensen met kwetsbare gezondheid om coronaprik te halen

 

Kralendijk – De afdeling Publieke Gezondheid doet een oproep aan burgers met een kwetsbare gezondheid om de coronaprik te halen als ze dat nog niet hebben gedaan.  Het gaat om mensen met bijvoorbeeld diabetes, hoge bloeddruk, hart – en vaatziekten. Als mensen uit deze risicogroep met het coronavirus besmet raken, lopen ze een groter risico dat ze ernstige klachten krijgen en in het ziekenhuis belanden. 

 

Op Bonaire is de deltavariant van het virus actief. Het is bekend dat mensen veel gemakkelijker met de deltavariant besmet kunnen raken. Mensen met een kwetsbare gezondheid denken soms dat het beter is als ze zich niet laten vaccineren. Maar voor hen is het juist heel belangrijk om het wel te doen. Zo lopen ze minder risico lopen dat ze ernstige klachten krijgen als ze besmet raken. 

 

Voor een goede bescherming is het belangrijk dat een persoon volledig gevaccineerd is, dus twee prikken heeft gehad. Uiteindelijk heeft een persoon die twee prikken krijgt veel minder kans om bij besmetting ernstig ziek te worden en in het ziekenhuis te belanden. Het wordt mensen met een kwetsbare gezondheid aangeraden om met hun huisarts te overleggen voordat ze zich laten vaccineren.   

 

Burgers die een afspraak willen maken voor de coronaprik kunnen het gratis nummer 0800 0900 bellen. Ze kunnen ook zonder afspraak  op zaterdag  van 09:00 – 14:00 uur bij Kompleho Deportivo Jorge Nicolaas de prik halen. Bij het sportcentrum is altijd ook een arts aanwezig om vragen over de coronaprik te beantwoorden voordat iemand gevaccineerd wordt.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: