Stabilidat pa sektor di turismo krusero Stabiliteit voor cruisetoerisme sector

 

Stabilidat pa sektor di turismo krusero 

 

Kralendijk – Siman pasá djaluna 16 di ougùstùs, diputado Hennyson Thielman tabatin un enkuentro fruktífero ku e Bonaire Cruise Tourism Association (BCTA). Intenshon di e enkuentro tabata pa kompartí diferente punto importante ku otro pa mehorashon di e sektor.

 

Resientemente gobièrnu di Boneiru a komuniká e vishon pa sektor di turismo krusero ku a keda dileñá den e plan di rekuperashon di turismo. E plan ta asentuá kambionan pa mehorashon di nos maneho di turismo krusero i pa atraé bishitante na un forma mas stratégiko. En konekshon ku esaki diputado Hennyson Thielman na diferente okashon a sinta ku BCTA ku tin un meta komun; bienestar di e sektor. Huntu a papia tokante diferente punto ku por reforsá pa traha riba mehorashon i stabilidat di e sektor.

 

Algun resultado di e ekuentronan ta entre otro pa inisiá ku un grupo di trabou pa por yega na stabilidat duradero pa e kompanianan di taksi i tur ku ta trahando direktamente i indirektamente ku e industria krusero. Tambe lo sigui dialogá ku BCTA riba kon por yuda intermediá huntu ku ofisina di haf i TCB pa bini ku liñanan krusero mas atraktivo i mihó pa Boneiru. 

 

Huntu lo intermediá i interkambiá di pensamentu ku TCB i ofisina di haf pa loke ta trata tur informashon di desaroyo pa Boneiru. BCTA a pone su mes disponibel pa yuda ku diferente plan manera por ehèmpel un plan di ehekushon pa yuda empresarionan lokal hasi negoshi den sektor krusero, maneho di akuerdo di data i formanan mas efektivo pa uza e kanal aki pa tuma desishon, plan di akshon pa aglomerashon i maneho di e área krusero.

 

Diputado Thielman ta kontentu di por a sinta na mesa ku BCTA pa asina komprondé di aserka kon por traha huntu pa logra resultadonan konkreto pa e industria. Lo sigui reuní den forma kontinuo pa asina sigurá ku ta atendé ku e prekupashonnan ku tin i bini ku akshonnan ku ta enfoká riba un maneho efisiente di e industria krusero.

 


Stabiliteit voor cruisetoerisme sector

 

Kralendijk – Vorige week maandag 16 augustus had gedeputeerde Hennyson Thielman een vruchtbare samenkomst met de Bonaire Cruise Tourism Association (BCTA). De bedoeling van de samenkomst was om verschillende belangrijke punten met betrekking tot verbetering van de sector met elkaar te delen.

 

Onlangs heeft het Bonairiaanse eilandbestuur haar visie op de cruisetoerisme sector die in het Tourism Recovery Plan is uitgewerkt naar buiten gebracht. Het plan legt de nadruk op veranderingen ter verbetering van ons cruisetoerisme beleid en om op een meer strategische wijze bezoekers aan te trekken. In verband hiermee heeft gedeputeerde Hennyson Thielman meerdere keren aan tafel gezeten met de BCTA die een gemeenschappelijk doel heeft: het welzijn van de sector. Samen werden diverse punten besproken die als versterking kunnen dienen bij het werken aan verbetering en stabiliteit van de sector.

 

Enkele resultaten van deze samenkomsten zijn onder andere om een werkgroep in het leven te roepen om tot duurzame stabiliteit te komen voor de taxibedrijven en alle anderen die hetzij direct, hetzij indirect in de cruise industrie werken. Ook zal verder gepraat worden met de BCTA over hoe samen met het Havenkantoor en de TCB bemiddeld kan worden om cruisemaatschappijen aan te trekken die voordeliger en beter zijn voor Bonaire. 

 

Samen met de TCB en het Havenkantoor zal bemiddeld en van gedachten gewisseld worden over alle informatie met betrekking tot de ontwikkeling van Bonaire. De BCTA heeft zich beschikbaar gesteld om met verschillende plannen te helpen, zoals bijvoorbeeld een uitvoeringsplan om lokale ondernemers te helpen om zaken te doen in de cruise sector, databeleid en doelmatiger vormen om dit kanaal te gebruiken bij het nemen van beslissingen, actieplan voor samenscholingen en cruisezone beleid.

 

Gedeputeerde Thielman is blij dat hij met de BCTA aan tafel heeft kunnen zitten om zodoende beter te begrijpen hoe samengewerkt kan worden om concrete resultaten te bereiken voor de industrie. Er zal op continue basis vergaderd blijven worden om te verzekeren dat bestaande zorgen aangepakt worden en dat er acties komen die op een efficiënt cruisetoerisme beleid focussen. 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: