Introdagen 2021 Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez

Introdagen 2021 Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez

 

Op 25, 26 en 27 augustus 2021 organiseerde de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez haar jaarlijkse algemene introductiedagen voor haar eerstejaarsstudenten van alle faculteiten. De eerste dag begon met een welkomstwoord van de Rector Magnificus dr. Francis de Lanoy in de aula van de UoC rekening houdend met de geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. Vervolgens konden de studenten onder begeleiding van de ouderejaarsstudenten op een interactieve manier kennismaken met het terrein van de UoC. Ook kregen zij informatie van de verschillende diensten zoals Student Affairs, Repro/Finance, Library and Research Services, CRU, Toastmasters UoC en Maintenance and Facility Services, die van belang voor hun zullen zijn tijdens hun studie aan de UoC. Hierna kregen de studenten een zeer inspirerende toespraak van Akisha Albert, voormalige Miss Universe Curaçao en huidige studente aan de Algemene Faculteit van de UoC. Zij gaf in haar toespraak het belang aan van ‘het waarom’ de studenten de keuze voor een bepaalde studie hebben gemaakt. Het waarom zal studenten de motivatie moeten geven om hun studie succesvol te kunnen afronden. De studenten kregen ook de mogelijkheid om andere studenten beter te leren kennen door hun Waarom met elkaar te bespreken. De dag werd afgesloten met een korte voorstelling van de ouderejaarsstudenten waarin ze bepaalde types hadden weergeven die je in je studentenperiode tegen kunt komen en gaven de studenten adviezen hoe ze het beste daarmee kunnen omgaan.

De tweede dag begon op de UoC, maar vervolgde in de binnenstad van Curaçao waarbij de studenten door het uitvoeren van opdrachten in groepsverband hun teamleden en Curaçao beter hebben leren kennen. De studenten moesten verschillende opdrachten uitvoeren in Otrobanda waarbij het thema ‘toerist op je eigen eiland’ centraal stond. De dag werd afgesloten bij het Brionplein waarbij de Minister-President van Curaçao de heer Gilmar ‘Pik’ Pisas zich spontaan bij de groep voegde voor een groepsfoto.

De derde dag was een sportieve dag te Caracasbaai waarbij de groep in de ochtenduren samen met de ouderejaarsstudenten onder begeleiding van professionelen verschillende opdrachten uitvoerden zoals roeien, parcour afleggen, schaatsen en veel meer. De dag werd afgesloten met een happy hour waarbij de studenten nog even konden relaxen en nagenieten bij het strand.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: