DIPUTADO HENNYSON THIELMAN A HONRA PRENSA KU UN DESAYUNO

DIPUTADO HENNYSON THIELMAN A HONRA PRENSA KU UN DESAYUNO

Esaki den kuadro di dia di prensa

Kralendijk – Awe riba dia di prensa diputado di Komunikashon na nòmber di kolegio ehekutivo a ofresé un representante di kada medio di komunikashon un desayuno gradisiendo nan pa nan trabou di informá nos komunidat.

Gezaghebber na e okashon aki tambe a hiba palabra i a rekonosé e trabou importante ku prensa ta hasi pa nos. Ku prensa ta di kuater pilá den nos demokrasia i ta spera ku prensa lo sigui tene nos skèrpi i informá nos komunidat abase di echonan i tambe kosnan verídiko. Tambe gezaghebber a asentuá ku prensa tin un trabou hopi fuerte den nos komunidat i responsabilidat grandi. Na final gezaghebber ta spera ku e dia aki por ta unu di reflekshon pa prensa por sigui ehersé e trabou aki di un manera bon I pa informá e pueblo bon.

Banda di gezaghebber diputado di Komunikashon sr. Hennyson Thielman a trese dilanti ku prensa tin un ròl importante den nos komunidat . Komo prensa nan tin e tarea  di investigá loke ta pasa den nos komunidat , no solamente di Gobièrnu pero tambe den sektor privá.Diputado a para un ratu ketu na un  miembro di prensa internashonal Jamal Khashoggi kon ela bai investigá i bai dip sierto kamindanan ku tabata bon pa e komunidat, pero na mes momentu tabatin forsanan ku a bringa kontra dje te ku nan a asesin’é. Esaki ta muestra di e ròl importante ku prensa tin den nos komunidat di buska informashonnan usando sierto kosnan pa sierto kamindanan por sali na kla, prensa tin un ròl pa saka esakinan dilanti. Boso ta haña forsanan ku ta bringa esaki i stroba boso pa saka sierto informashonnan dilanti pero boso mester sigui hasi esaki.

Na final diputado a trese dilanti ku na nòmber di Kolegio Ehekutivo nan ta gradesido pa e ròl ku prensa tin i ku defakto ta un responsabilidat di komuniká ámbos banda I wak e informashon di un manera ophetivo I sòru pa e bèrdat  sali na kla mirando ku un medaya tin tur dos banda.

Diputado a gradisí prensa pa nan trabou inkansabel I deseá nan un felis dia di prensa.

 

 

GEDEPUDEERTE HENNYSON THIELMAN EERT DE PERS MET ONTBIJT 

In verband met Dag van de Pers 

Kralendijk – Vandaag op de dag van de pers, heeft gedeputeerde  Hennyson Thielman van Communicatie namens het Bestuurscollege een ontbijt aan een vertegenwoordiger van iedere mediaorganisatie aangeboden als dank voor hun werk om onze samenleving te informeren.

Hierbij heeft gezaghebber Edison Rijna ook het woord gevoerd, hij erkende het belangrijke werk dat de pers voor de gemeenschap doet. De pers is de vierde pijler van onze democratie, de gezaghebber hoopt  dat de pers ons scherp blijft houden en onze gemeenschap informeert op basis van feiten en ware gebeurtenissen. De gezaghebber benadrukte ook dat de pers een zware taak in onze gemeenschap heeft en een grote verantwoordelijkheid. Aan het eind verklaarde de gezaghebber te hopen dat deze dag een dag van bezinning kan zijn zodat de pers dit werk op een goede manier kan blijven doen om het volk goed te informeren.

Gedeputeerde Thielman van Communicatie hield ook een toespraak en bracht naar voren dat de pers een belangrijke rol heeft  in onze gemeenschap. De pers heeft de taak om te onderzoeken wat in de gemeenschap gebeurt, niet alleen bij het bestuur maar ook bij de privé  sector.  De gedeputeerde stond even stil bij een lid van de internationale pers, Jamal Khashoggi. Deze persoon ging op onderzoek uit en ging diep in op bepaalde zaken die goed waren voor de gemeenschap. Maar tegelijkertijd waren er krachten  tegen hem  en werd hij zelfs vermoord. Dit bewijst de belangrijke rol die de pers heeft in onze gemeenschap om informatie te vergaren en gebruik te maken van manieren om dingen aan het licht te brengen. De pers heeft een rol om dit te doen. De pers krijgt te maken met krachten die haar tegenwerken en verhinderen om bepaalde informatie te publiceren, maar de pers moet haar werk blijven doen. 

Tenslotte zei de gedeputeerde namens het Bestuurscollege dankbaar te zijn met de rol van de pers. Thielman benadrukte dat beide partijen een verantwoordelijkheid hebben om te communiceren, de informatie objectief te bekijken en te zorgen dat de waarheid naar voren komt. Ervan uitgaande dat een medaille twee kanten heeft.

De gedeputeerde bedankte de pers voor hun onvermoeibare inzet en wenste hen een fijne Dag van de Pers.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: