Kaya di tèst di Salubridat Públiko diariamente habrí mas largu

 

Kaya di tèst di Salubridat Públiko diariamente habrí mas largu

 

Kralendijk – For di e siman akí, diariamente siudadanonan ku keho por hasi e tèst di COVID-19 ku sita mainta òf atardi den e kaya di tèst. Departamento di Salubridat Públiko a amplia orario komo ku e kantidat di kontagio ku e vírùs di corona a oumentá último tempu. E ampliashon di orario ta un servisio èkstra na hendenan ku mester tèst. Awor ku ta adaptá e oranan, por tèst mas hende si ta nesesario. 

 

For di poko tempu pasá e liñanan grátis 0800 0800 i 0800 0900 tin orario adaptá. Di djaluna te ku djabièrne por yama e numbernan di 08:00 te 17:00 or i djasabra i djadumingu di 08:00 te 12:00 or. E fin di siman akí e sentronan di yamada ta habrí mas largu, esta djasabra 11 di sèptèmber i djadumingu 12 di sèptèmber di 08:00 te 17:00 or. Na 0800 0800 siudadanonan ku keho por traha un sita pa e tèst di corona i hasi pregunta tokante COVID-19, karentena, isolashon, reglanan básiko. Siudadanonan por yama e number 0800 0900 si nan tin pregunta tokante e angua di corona. Tambe nan por traha un sita pa pasa e angua di corona i pidi un kódigo di QR. 

 

Bo tin keho? Keda kas e ora ei i yama 0800 0800 pa un sita pa tèst. Sali solamente for di kas pa hasi e tèst, i despues bai kas bèk mesora. Warda resultado di e tèst na kas. Si bo a tèst positivo, tene bo mes e ora ei na reglanan i tepnan ku bo ta haña di Salubridat Públiko.

 

 

 

Teststraat Publieke Gezondheid dagelijks langer open

 

Kralendijk – Burgers kunnen sinds deze week met klachten dagelijks op afspraak in de ochtend of middag in de teststraat de COVID-19 test doen. De afdeling Publieke Gezondheid heeft de openingstijden uitgebreid omdat het aantal besmettingen met het coronavirus de laatste tijd is toegenomen. De uitbreiding van de openingstijden is bedoeld als extra service aan de mensen die getest moeten worden. Nu de tijden worden aangepast, kunnen meer mensen worden getest als dat nodig is.  

 

De gratis lijnen 0800 0800 en 0800 0900 hebben sinds kort aangepaste tijden. De nummers zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08:00 tot 17:00 uur en op zaterdag en zondag van 08:00 tot 12:00 uur. Dit weekend zijn de callcenters  langer open, namelijk op zaterdag 11 september en zondag 12 september van 08:00 tot 17:00 uur. Bij 0800 0800 kunnen burgers met klachten een afspraak maken voor de coronatest en vragen stellen over COVID-19, quarantaine, isolatie, basisregels. Burgers kunnen het nummer 0800 0900 bellen als ze vragen hebben over de coronaprik. Ook kunnen ze een afspraak maken voor de coronaprik en een QR code aanvragen. 

 

Heeft u klachten? Blijf dan thuis en bel 0800 0800 voor een testafspraak. Ga alleen de deur uit om de test te doen,  en ga daarna meteen terug naar huis. Wacht het testresultaat thuis af. Als u positief test, houd u zich dan aan de regels en tips die u van Publieke Gezondheid krijgt.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: