Yamada na hendenan ku COVID-19 pa nan mes informá nan kontaktonan

 

Yamada na hendenan ku COVID-19 pa nan mes informá nan kontaktonan  

 

Kralendijk – E departamento di Salubridat Públiko ta hasi un yamada na siudadanonan ku ta kontagiá ku e vírùs di corona pa nan mes informá nan kontaktonan di esaki. Ta pidi e kontaktonan akí pa paga bon tinu si nan tin òf ta haña keho. Si un di e kontaktonan akí tin keho, e konseho urgente ta pa keda kas i yama 0800 0800 pa un sita pa tèst. 

 

Den algun kaso, kontaktonan mester bai tambe den karentena. Den e kaso ei, e departamento di Salubridat Públiko ta pidi e persona pa duna e kontaktonan ei un karta ku tur informashon. Último tempu spesialmente bou di hóben i mucha tin hopi kontagio. E departamenti di Salubridat Públiko ta tuma kontakto ku tur hende ku ta kontagiá ku e vírùs corona pa wak ken ta e kontaktonan ku posiblemente ta kore riesgo. 

 

Pa motibu di hopi kos di hasi, e departamento mes lo no yama tur kontakto. Den mayoria kaso ta pidi e hendenan ku COVID-19 pa nan mes informá nan kontaktonan. Salubridat Públiko ta hasi e petishon pa sigurá ku ta informá e kontaktonan di un hende ku ta kontagiá ku e vírùs di corona mas pronto posibel. Esaki pa prevení ku un persona sin sa esaki ta pasa e vírùs pa otro. 

 

Bo tin keho? Yama e ora ei 0800 0800 i laga nan tèst bo.

 

 

 

Oproep aan mensen met COVID-19  om hun contacten zelf in te lichten

 

Kralendijk – De afdeling Publieke Gezondheid roept burgers die met het coronavirus besmet zijn op om hun contacten zelf hiervan in te lichten.  Aan deze contacten wordt gevraagd goed op te letten of ze klachten hebben of krijgen. Als een van de contacten klachten heeft, is het dringende advies om thuis te blijven en 0800 0800 te bellen voor een testafspraak. 

 

In een aantal gevallen moeten contacten ook in quarantaine. In dat geval vraagt de afdeling Publieke Gezondheid aan de persoon om een brief aan deze contacten te geven met alle informatie. De afgelopen tijd zijn er vooral onder jongeren en kinderen veel besmettingen. De afdeling Publieke Gezondheid neemt met alle mensen  die met coronavirus besmet zijn contact op om na te gaan wie de contacten zijn die mogelijk risico liepen. 

 

Door de drukte zal de afdeling niet zelf alle contacten bellen. In de meeste gevallen  wordt aan de mensen met COVID-19 gevraagd om hun contacten zelf te informeren. Publieke Gezondheid doet de oproep om ervoor te zorgen dat de contacten van een iemand die met het coronavirus besmet is  zo snel mogelijk worden ingelicht. Dit om te voorkomen dat een persoon zonder het te weten het virus over kan dragen. 

 

Heeft u klachten? Bel dan 0800 0800 en laat u testen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: