KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

GOBIERNUNOTISIA

Ta desaroyá Playa Fòrn’í Kalki pa famianan lokal por gosa mas den e mesun ambiente

 

Ta desaroyá Playa Fòrn’í Kalki pa famianan lokal por gosa mas den e mesun ambiente

 

KralendijkGobièrnu di Boneiru ta sigurá ku Playa Fòrn’i Kalki ( Bachelor’s Beach) lo keda aksesibel ku entrada gratis pa tur bishitante.  A skohe pa desaroyá e bich pa drecha e fasilidatnan  pa famianan por gosa mas di e playa manteniendo e ambiente aktual.

Durante último lunanan gobièrnu a risibí diferente remarke i sugerensia riba diseño di e playa. A base di esakinan a revisá  e diseño i añadí mas fasilidat pa tur ku ke bishitá e bich.  A agregá mas lugá pa stashoná outo i lugá pa skuter i/òf baiskel.
Un parti importante tambe ta seguridat di tur bishitante i sobrá personanan den bisendario di e bich. Pa esaki lo bai sòru pa pone drèmpel riba E.E.G Boulevard pa asina outomobilistanan por tene kuenta ku  velosidat.

Ta bai krea un terasa ku tur hende  por hasi uzo di dje i tambe un zona kaminda personanan por bbq. Hendenan ku ta bishitá e bich por trese nan mes refresko i kos di kome.  Pa nos muchanan lo bai tin un area di hunga. Lo tin fasilidat di baño pa un i tur ku ta bishitá e bich. E otro fasilidatnan ta kiosko kaminda empresarionan lokal por bende produkto i/òf  hür ekipo. E posibilidat pa entregá petishon pa kiosko ta keda anunsiá pronto.


Gobièrnu di Boneiru ta desaroyá e proyekto akí huntu ku su partnernan. E partnernan envolví den desaroyo di Playa Fòrn’í Kalki ta Tourism Corporation Bonaire (TCB) i TELBO. TCB ta responsabel pa  maneho di e bich i TELBO lo sòru pa un konekshon di internèt gratis i rápido pa asina tur bishitante di e bich por keda konektá.

Gobièrnu di Boneiru a tuma konseho di diferente instansia ku ta atendé ku fasilidat pa personanan desabilitá, naturalesa i turtuga. Ta bai desaroyá e bich a base di uso aktual.  Aktualmente ta hasi uzo di e bich den forma kaminda famianan ta bini huntu i forma nan propio ambiente. E estado aktual no ta agradabel ora awaseru kai i a skohe pa desaroye pa tur hende por hasi uso di e bich na un manera sano. Gobiernu di Boneiru su meta ta pa e bich keda ku su  identidat aktual i no bira muchu drùk tampoko. Di e forma akí gobièrnu ta kumpli ku desaroyo manteniendo e kultura i naturalesa intakto. 

 

 

 

 

Ontwikkeling Bachelor’s Beach is voor lokale gezinnen en behoudt dezelfde sfeer

KralendijkHet Openbaar Lichaam Bonaire bevestigt dat Bachelor’s Beach (Playa Fòrn’i Kalki) gratis toegankelijk blijft voor de gemeenschap. De ontwikkeling van het strand  is om de faciliteiten te verbeteren zodat gezinnen meer kunnen genieten van deze plek, met behoud van de huidige natuurlijke sfeer. 

 

In de afgelopen maanden heeft het eilandbestuur op- en aanmerkingen en voorstellen ontvagen over het ontwerp van het strand. Aan de hand hiervan is het ontwerp herzien en zijn de  faciliteiten verbeterd voor iedereen die het strand wil bezoeken. Zo komen er meer parkeerplaatsen voor auto’s en is er meer ruimte om scooters en fietsen te plaatsen. Een belangrijk onderdeel is ook de veiligheid van alle bezoekers en andere personen in de nabijheid van het strand. Hiervoor zullen verkeersdrempels aangelegd worden op de E.E.G.-Boulevard .

 

Er wordt een terras aangelegd waar iedereen fijn kan zitten en ook een plek waar mensen kunnen bbq’en. Mensen die het strand bezoeken kunnen hun eigen eten en drinken meebrengen. Voor de kinderen komt er een speeltuintje. Ook komen er toiletfaciliteiten voor iedereen die het strand bezoekt. Andere faciliteiten zijn de kiosken waar lokale ondernemers hun producten kunnen verkopen en/of strandspullen kunnen verhuren. De mogelijkheid om een verzoek in te dienen voor een kiosk wordt binnenkort aangekondigd. 

 

Het Openbaar Lichaam Bonaire ontwikkelt dit project samen met haar partners. De partners die betrokken zijn bij de ontwikkeling van Bachelor’s Beach zijn Tourism Corporation Bonaire (TCB) en TELBO. TCB is verantwoordelijk voor het beheer van het strand en TELBO zorgt voor een gratis en snelle internetverbinding, zodat alle bezoekers van het strand verbonden kunnen blijven. 

 

Het Openbaar Lichaam Bonaire heeft zich laten adviseren door verschillende instanties met betrekking tot mensen met een beperking, de natuur en schildpadden. Bij de ontwikkeling van het strand wordt rekening gehouden het huidige gebruik. Momenteel wordt er gebruik gemaakt van het strand door families die samen komen en hun eigen sfeer creëren. De huidige situatie is niet prettig als het regent. Er is gekozen om het strand zodanig te ontwikkelen dat iedereen er op een fijne en veilige manier gebruik van kan maken. Het doel van de overheid is dat het strand de huidige identiteit behoudt en ook niet te druk wordt. Op deze manier volgt het eilandbestuur haar visie voor een ontwikkeling met respect voor natuur en cultuur. 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: