Kustwacht Caribisch Gebied De radarsystemen van de Kustwacht hebben dinsdagavond twee verdachte go-fasts en een lokale boot in de buurt van Curaçao gedetecteerd

Kustwacht Caribisch Gebied

De radarsystemen van de Kustwacht hebben dinsdagavond twee verdachte go-fasts en een lokale boot in de buurt van Curaçao gedetecteerd. Na deze detectie heeft het RCC van de Kustwacht direct de cutter Jaguar naar de locatie gestuurd om de verdachte contacten te onderscheppen. De NH-90 helikopter, de boordhelikopter van het stationsschip Zr.Ms. Holland dat in het Caribisch gebied vaart heeft Jaguar gedurende deze interceptie geassisteerd.
Tijdens de interceptie zijn meerdere waarschuwingsschoten geschoten om de go-fasts tot stoppen te dwingen. De acht mannelijke verdachten zijn bij aankomst op Curaçao aan de politie overgedragen voor verder onderzoek. De balen met verdovende middelen zijn later door Jaguar met assistentie van de kustwachthelikopter uit zee gehaald en aan de politie overgedragen.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: