Lista nobo di pais di riesgo for di 27 di sèptèmber 2021

Lista nobo di pais di riesgo for di 27 di sèptèmber 2021

 

Kralendijk – For di djaluna 27 di sèptèmber 2021 Boneiru ta usa un lista nobo di pais di riesgo. Riba e lista nobo Brasil, Venezuela, Reino Uní i Merka ta keda pais di riesgo hopi haltu pa nos isla. Pa promé biaha a inkluí Haiti riba e lista i e ta konta komo pais di riesgo hopi haltu. Awor Canada, Jamaica i Puerto Rico tambe ta pa promé biaha riba e lista, nan ta pais di riesgo haltu. E lista ku pais di riesgo haltu a bira mas largu, awor ku paisnan ku promé tabata pais di riesgo hopi haltu, for di 27 di sèptèmber ta konta komo pais di riesgo haltu, manera Argentina, Colombia i República Dominicana.

 

Pa un bista general kompleto di e paisnan di riesgo i e kondishonnan pa biaha for di e paisnan ei pa Boneiru, wak http://www.bonairecrisis.com/pap/biaha. Boneiru ta distinguí kuater nivel di riesgo, hopi abou, abou, haltu i hopi haltu. Ta stipulá e nivelnan di riesgo a base di e kantidat di kontagio di COVID-19 den un pais. Saba i Sint Eustatius ta keda isla ku un riesgo hopi abou. Aruba, Kòrsou i Sint Maarten ta keda pais di riesgo haltu. Tin pais ku no ta aparesé riba e lista di pais mas, esaki ta pasobra masha tiki biahero ta bini Boneiru for di e paisnan ei. Awor a añadí sierto paisnan tambe riba e lista, pasobra tin hopi biahero ta bini nos isla for di e paisnan ei.

 

 

Nieuwe lijst risicolanden vanaf 27 september 2021

 

Kralendijk – Bonaire gebruikt vanaf maandag  27 september 2021 een nieuwe lijst van risicolanden. Brazilië, Venezuela, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten blijven op de nieuwe lijst zeer hoog risicolanden voor het  eiland.  Haïti is voor het eerst in de lijst opgenomen en geldt als zeer hoog  risicoland. Canada, Jamaica en Puerto Rico staan nu ook voor het eerst op de lijst, het zijn hoog risicolanden.  De lijst met hoog risicolanden is langer geworden nu landen die eerst een zeer hoog risicoland waren,  vanaf 27 september als hoog risicoland gelden zoals Argentinië, Colombia, de Dominicaanse Republiek. 

 

Voor een volledig overzicht van de risicolanden en de voorwaarden om vanuit die landen naar Bonaire te reizen, zie  http://www.bonairecrisis.com/reizen Bonaire onderscheidt  vier risiconiveaus, zeer laag, laag,  hoog en zeer hoog.  De risiconiveaus worden aan de hand van het aantal COVID-19 besmettingen in een land bepaald. Saba en Sint Eustatius blijven eilanden met een zeer laag risico.  Aruba, Curaçao en Sint Maarten blijven hoog risicolanden. Er zijn landen die niet meer op de landenlijst voorkomen, dit komt omdat uit die landen heel weinig reizigers naar Bonaire komen. Op de lijst zijn nu ook landen toegevoegd, omdat veel reizigers vandaar naar het eiland komen.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: