Notisia di polis di djabièrnè 24 di sèptèmber te ku djaluna 27 di sèptèmber 2021/Politieberichten van vrijdag 24 september tot en met maandag 27 september 2021

 

 

Notisia di polis di djabièrnè 24 di sèptèmber te ku djaluna 27 di sèptèmber 2021

 

Sospechoso ta mèldu su mes na warda

Riba djaluna 27 di sèptèmber, alrededor di 12.15 or di mardugá, un sospechoso a mèldu su mes na warda di polis despues ku su famia a informe ku polis tabata busk’e. A detené en konekshon ku ladronisia ku violensia.

 

Hòmbernan detené

Riba djasabra 25 di sèptèmber a detené un hòmber di inisial R.A.R. di 48 aña na un snek situá na Kaya Hulanda en konekshon ku resistensia ku violensia kontra un ámtenar den funshon, pa no duna oido na òrdu di un ámtenar den funshon, pa insultá i menasá un ámtenar den funshon i pa maltrato ku un arma.

 

Riba e mesun dia a detené un hòmber di inisial J.M.C. di 45 aña di edat na Kaya Amazona en konekshon ku resistensia ku violensia kontra un ámtenar den funshon, pa no duna oido na òrdu di un ámtenar den funshon i pa insultá un ámtenar den funshon

 

Outo ta bòltu

Riba djasabra 25 di sèptèmber, alrededor di algu pasa di 12 or di mardugá, pa motibu deskonosí un outo a bòltu riba Kaya Internashonal na altura di kazèrne di brantwer. E shofùr tabata ileso pero hopi emoshoná i personal di brantwer a atendé kuné na e sitio mes. 

 

Waya di koriente ta kai riba outo despues di aksidente

Algu mas despues, alrededor di 12.30 or di mardugá, un aksidente a tuma lugá riba e kaminda di bai Washington na altura di rancho Don Pedro. Shofùr di un outo a bai dal den un palu di lus. Un kabel di koriente a los dor di e impakto i a kai riba e outo. Personal di ambulans a trata e shofùr na e sitio mes. Personal di WEB tambe a akudí na e sitio pa atendé ku e waya di koriente. 

 

Detenshon despues di bringamentu

Pa mas o ménos 1 or di mardugá a detené tres persona en konekshon ku violensia públiko i maltrato, den Centrumgebied. Ta trata di e hòmber di inisial R.A.A.M. di 44 aña di edat, un dama di inisial K.R.A.O. di 38 aña di edat i un mucha hòmber di inisial K.E.R.M.O. di 17 aña di edat. Nan tabata enbolbí den un bringamentu.

 

Kiebro den kas

Riba djadumingu 26 di sèptèmber a drenta keho di kiebro den un kas situá Kaya Saturnus. Deskonosínan a bai ku entre otro un Playstation 4 ku su ‘console’ nan, un pòtmòni ku vários tarheta di banko, un par di ‘airpods’ kolo blanku i sèn kèsh. Ta investigando e kaso.

 

Detenshon

Den oranan di mardugá riba djasabra 26 di sèptèmber a detené un hòmber di inisial R.P.S. di 56 aña na un kas situá na Kaya Jaqueribe en konekshon ku maltrato ku un arma. E sospechoso a uza un kuchú durante un bringamentu i a herida un persona na su man ku esaki.

 

Aksidente na Sabadeco

Riba djadumingu 26 di sèptèmber den oranan di atardi, alrededor di 6 or di atardi un aksidente entre dos outo a tuma lugá na Sabadeco. Un pikòp a sali  for di un hanchi sin duna preferensia na un outo ku tabata biniendo ku velosidat haltu a konsekuensia ku e outo a dal den e pikòp. Dor di e impakto e pikòp a bai rebultá den mondi. Brantwer a bin na e sitio pa a yuda kap rama pa por a saka e pikòp. Ambulans a transportá shofùr di e pikòp i tres okupante di e otro outo, bou di kua un mucha, pa hospital pa tratamentu médiko. Nan situashon ta stabil.

 

Aksidente ku 4 outo i 1 skuter enbolbí

Riba djabièrnè 24 sèptèmber, alrededor d 1.20 or di mèrdia, un aksidente a tuma lugá riba Bulevar E.E.G. kaminda tabatin 4 outo i 1 skuter enbolbí. Un outo, pa motibu deskonosí, a dal den e skuter despues di kua e outo  a kore bai dal den 3 outo mas ku tabata stashoná kantu di kaminda. Ambulans a transportá shofùr di e skuter pa hospital pa tratamentu médiko. A detené shofùr di e outo, un dama di inisial S.S.T.G. di 20 aña di edat komo ku el a kousa herido dor di falta, el a kousa peliger riba kaminda públiko, e no tabatin seguro ni reibeweis i el a kore ku un velosidat mas haltu ku loke maksimalmente ta permití riba e kaminda ei. 

 

A sera Centrumgebied den wikènt tras di lomba

Wikènt tras di lomba a sera Centrumgebied di e entrada na Kaya L.D. Gerharts i na entrada na Kaya Simon Bolivar riba djabièrnè 24 i djasabra 25 di sèptèmber. Esaki pa regulá e ‘drukte’ i tráfiko. Durante esaki a hasi algun detenshon despues di un kaso di bringamentu I tambe a duna un persona büt pa kore den direkshon prohibí i tambe sin reibeweis.

 

Bo a mira algu sospechoso? Yama 717 8000 òf e liña di tep anónimo 717 7251.

 

Politieberichten van vrijdag 24 september tot en met maandag 27 september 2021

 

Verdachte meldt zich bij politiebureau

Op maandag 27 september, omstreeks 00.15 uur, meldde zich een verdachte bij het politiebureau nadat hij door familie werd geïnformeerd dat de politie hem zocht. Hij werd aangehouden wegens diefstal met geweld.

 

Mannen aangehouden

Op zaterdag 25 september werd een man met initialen R.A.R. van 48 jaar bij een snack aan de Kaya Hulanda aangehouden wegens verzet met geweld tegen een ambtenaar in functie, het niet voldoen aan een vordering van een ambtenaar in functie,  belediging van een ambtenaar in functie, bedreiging van een ambtenaar in functie en voor mishandeling met een wapen.

 

Op dezelfde dag werd een 45-jarige man met initialen J.M.C. aan de Kaya Amazona aangehouden wegens verzet met geweld tegen een ambtenaar in functie, het niet voldoen aan een vordering van een ambtenaar in functie en voor belediging van een ambtenaar in functie.

 

Auto over de kop 

Op zaterdag 25 september, iets over twaalven s ’nachts, ging een auto, om onbekende oorzaak over de kop op de Kaya Internashonal ter hoogte van de brandweerkazerne. De bestuurder was ongedeerd maar wel flink aangeslagen. Zij werd ter plekke door het ambulancepersoneel geassisteerd.

 

Hoogspanningskabel valt op auto na aanrijding

Omstreeks 00.30  uur op zaterdag 25 september vond een eenzijdige aanrijding plaats op weg naar Washington park, ter hoogte van Rancho Don Pedro. Een auto botste tegen een lantaarnpaal. Als gevolg van de botsing raakte een hoogspanningskabel los en viel op de auto. De bestuurder werd ter plekke door het ambulancepersoneel behandeld. Het WEB personeel kwam ook ter plekke om de situatie met de hoogspanningskabel te verhelpen.

 

Aanhoudingen na vechtpartij

Omstreeks 01.00 uur op zaterdag 25 september werden drie personen in het Centrumgebied aangehouden wegens openlijke geweldpleging en mishandeling. Het betrof een 44-jarige man met initialen R.A.A.M., een 38-jarige vrouw met initialen K.R.A.O. en een 17-jarige jongen met initialen K.E.R.M.O. zij waren betrokken bij een vechtpartij.

 

Inbraak in woning

Op zondag 26 september werd aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Kaya Saturnus. Onbekenden hebben een Playstation 4 met de controllers, een portemonnee met verschillende bankpasjes, een paar witte airpods en contant geld meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

 

Aanhouding

In de nachtelijke uren op zaterdag 26 september werd een man met initialen R.P.S. van 57 jaar bij een woning aan de Kaya Jaqueribe aangehouden wegens mishandeling met een wapen. De verdachte had tijdens een vechtpartij een mes gebruikt, waarbij een slachtoffer aan zijn hand werd verwond.  

 

Aanrijding in Sabadeco

In de late middaguren, omstreeks 18.00 uur, op zondag 26 september, vond een aanrijding plaats in Sabadeco. Een pick-up die vanuit een zijstraat de hoofdstraat opreed gaf geen voorrang aan een aankomende auto met het gevolg dat de auto tegen de pick-up botste. Door de impact van de botsing kwam de pick-up in de mondi terecht. De brandweer kwam eraan te pas om de mondi vrij te maken zodat de auto eruit gehaald kon worden. De bestuurder van de pick-up en de drie inzittenden van de auto, onder wie een kind, zijn door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Hun situatie was stabiel.

 

Aanrijding met 4 auto’s en 1 scooter

Op vrijdag 24 september, omstreeks 13.20 uur, vond een aanrijding tussen 4 auto’s en 1 scooter plaats op de E.E.G. Bulevar. Eén van de auto’s reed de scooter om onbekende oorzaak aan en botste hierna in 3 geparkeerde auto’s aan de kant van de weg. De bestuurder van de scooter werd door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. De bestuurder van de auto, een 20-jarige dame met initialen S.S.T.G., werd aangehouden omdat ze lichamelijk letsel door schuld heeft veroorzaakt, voor het niet hebben van een verzekering, omdat ze gevaar op de weg heeft veroorzaakt, voor het rijden boven de maximale aangegeven snelheid in de bebouwde kom en voor het rijden zonder rijbewijs.

 

Centrumgebied afgezet in het weekend

Afgelopen weekeinde werd het Centrumgebied op vrijdag, 24 september  en zaterdag 26 september afgesloten vanaf de ingang bij de Kaya L.D. Gerharts tot bij de ingang bij de Kaya Simon Bolivar. 

Dit om de drukte en het verkeer te reguleren. Hierbij werden aanhoudingen verricht na een vechtpartij en werd een persoon bekeurd voor het rijden in verboden richting en zonder geldige rijbewijs.

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: