MOA i Bon Bida ta kuminsá ku proyekto piloto (Re)aktivashon di Hende Grandi – MOA en Bon Bida start met pilotproject (Re)activatie Ouderen

 

MOA i Bon Bida ta kuminsá ku proyekto piloto (Re)aktivashon di Hende Grandi

Kralendijk – E proyekto piloto (Re)aktivashon di Hende Grandi tei pa stimulá nos grandinan pa ta mas aktivo i pa tin mas kontakto ku otro. Departamento di Sosten Sosial i Labor (Maatschappelijke Ondersteuning en Arbeid – MOA) di Entidat Públiko Boneiru ta traha huntu ku e sentro di salú Bon Bida Boneiru, Mental Health Caribbean i Zorg en Welzijn Groep riba e proyekto akí.

E proyekto (Re)aktivashon di Hende Grandi ta hasi e sírkulo sosial di e partisipantenan mas grandi i tantu riba tereno físiko komo mental e ta mehorá salú i estilo di bida di e partisipantenan. Dia 22 di yüni 2021 e proyekto akí a kuminsá ku 30 hende grandi den kategoria di edat di 55 te 95 aña. Pa motibu ku ta trata di un grupo di enfoke vulnerabel, a repartí e grupo den tres grupo mas chikitu. Kada grupo ta konsistí di 10 hende grandi ku un biaha pa siman ta partisipá na diferente aktividat.

E aktividatnan di (Re)aktivashon di Hende Grandi ta konsistí di entre otro bingo, bon kuné, aquafitness, kushiná huntu, bishitá Mangazina di Rei i Botanical Garden, un paseo den bùs na e parti sùit i e parti nort di Boneiru i un kurso di prevenshon di kaimentu. Na momentu di ehekushon di e aktividatnan a tene kuenta ku e medidanan di Covid-19. For di (Re)aktivashon di Hende Grandi a regla transporte (adaptá). A buska e 30 partisipantenan na kas i a hiba nan bèk atrobe.

E proyekto piloto a dura 15 siman, pero ta bai prolong’é. Bo tin mas ku 55 aña i bo ke partisipá na e siguiente grupo? Tuma kontakto ku Shaëdra Baromeo na number di telefòn 777-3745.

Video Dia Internashonal di Hende Grandi

 

MOA en Bon Bida start met pilotproject (Re)activatie Ouderen

Kralendijk – Het pilotproject (Re)activatie Ouderen stimuleert onze ouderen om actiever te zijn en om in contact met elkaar te komen. De afdeling Maatschappelijke Ondersteuning en Arbeid (MOA) van het openbaar lichaam Bonaire werkt samen met het gezondheidscentrum Bon Bida Bonaire, MHC en Zorg en Welzijn Groep aan dit project.

Het project (Re)activatie Ouderen vergroot de sociale kring van de deelnemers en verbetert zowel op fysiek als op mentaal gebied de gezondheid/leefstijl van de deelnemers. Dit project is op 22 juni 2021 gestart met 30 ouderen in de leeftijdscategorie van 55 tot 95 jaar. Doordat het een kwetsbare doelgroep is, is de groep verdeeld in drie kleinere groepen. Elke groep bestaat uit tien ouderen die één keer per week meedoen met de verschillende activiteiten.

De activiteiten van (Re)activatie Ouderen bestaan onder andere uit bingo, bon kun’e, aquafitness, samen koken, het bezoeken van Mangazina di Rei en Botanical garden, een bus tour naar de zuid- en de noordkant van Bonaire en een cursus valpreventie. Bij het uitvoeren van de activiteiten is er rekening gehouden met de Covid-19 maatregelen. Vanuit (Re)activatie Ouderen is (aangepast) transport geregeld. De dertig deelnemers zijn thuis opgehaald en weer teruggebracht

Het pilotproject duurde 15 weken, maar wordt verlengd. Ben je ouder dan 55 jaar en wil je meedoen met de volgende lichting? Neem contact op met Shaëdra Baromeo op telefoonnummer 777-3745.

Video: Internationale Ouderendag

 

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: